ja mialam robiony calkowity
i jest go prawie polowe za duzo
dina delusi napisał/a:
złego odżywiania albo złego( w sensie tłustego) obiadu dzień przed. Naprawdę Mi kiedyś wyszedł ponad normę i kiedy lekarka kazała mi powtórzyć, bo być może zjadłam tłuste mięsko dzień wczesniej, to wyszło ok.
widzisz tylko, ze ja nie jem az tak zle zeby mogly wyjsc takie wyniki
obiady jem zadko, jesli juz to jedno z dwoch dan
w pracy od pol roku nie jem salatek z majonezem, wole nosic swoje kanapki bo wiem co w nich jest
czasem zdazy sie ze zjem czipsy, popcorn i popije cola ale ciezko byloby isc do kina i cobie tego odmowic
a dzien wczesniej napewno nie jadlam zadnych tlustych rzeczy
postanowilam, ze bede jesc wiecej warzyw, owocy i calkowicie zrezygnuje z fast foodwo etc i po jakims czasie powtorze badanie
_________________ Czas ucieka, kiedy go nie pilnujesz [P.Coelho]
U mnie oboje, i ja już miałam raz 220. Teraz mam jakieś 180. Polecam Ci Belecol na chlebek, czosnek w tabletkach, i jednak ruch.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Cukier tylko lekko obniżony, a w końcu to na czczo. Powtórz na razie te dwa badania i zapytaj rodziców, kiedy badali cholesterol? Może są jeszcze w takim wieku, że nie badali dawno. Moi dopiero po 50 zaczęli badać i wyszły problemy.
U mnie w domu też nie je się tłusto, bo mama jest po WZW i trzyma dietę, a cholesterol mamy wszyscy.
Cleff a lubisz słodycze?
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Cleffect, najpierw poproś rodzinną o skierowanie na TSH (nie wiem czy T3 i T4 są na NFZ, ale też można zrobić) i powtórz cholesterol. Też myślę, że będzie dobrze
Rodzinny tylko TSH. T3 i T4 endokrynolog. Prywatnie sporo wychodzi. No i dobrze by było zrobić cholesterol rozbity czyli tzn. profil lipidowy.
Hormony drogo wychodzą prywatnie, to prawda..
Do endokrynologa nie ma sensu iść bez wyników, bo jak idziesz państwowo, to czekasz miesiącami, żeby Ci dał skierowanie, a potem znowu czekasz z wynikami. Prywatnie- i tak płacisz za wszystko. Tak więc chociaż TSH warto zrobić przed wizytą (bo może się ona w końcu okazać niepotrzebna). Co do profilu lipidowego- dobry pomysł. Bo faktycznie podwyższony cholesterol nie jest jednoznaczny.
w trakcie badan do zabiegu wyszlo mi ze mam przekrocznna norme fibrynogenu, ktory jest odpowiedzialny za krzepniecie krwi. wyczytalam ze jego wysoka liczba moze byc spowodowana przyjmowaniem tabletek , nie jest duzo przekrocozna ale zawsze to cos. pwoeidziecie mi czy podwyzszony poziom fibrynogenu moze spr ze lekarz zakaże mi brania tabletek anty ?
Może, oczywiscie. A na czas zabiegu odstawiasz hormony?
To zależy co masz na myśli mówiąc zabieg. Jeśli to był zabieg z krwawieniem to chyba powinnaś odstawic , tym bardziej jeśli coś jest nie tak. No ale lekarze przecież wiedzą lepiej.
mialam lyzeczkowanie kanalu macicy i pobierali mi wycinki. w tym samym dniu wyszlam do domu. Podobno po tym sie krwawi ja tylko plamie. ale pytalam sie lekarza czy w jak biore tabletki to czy tez bede miala okres taki silny a on stwierdzil ze w takim razie nie powinnam miec takiego duzego krwawienia. kurde lekarz nic mi nie mowil o odstawieniu , mimo iz kilku mowilam o tym ze biore tabletki. mam nadzieje ze nic zlego nie bedzie. bo do kontroli dopiero za 2 tygodnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum