dziewczyny, jak się sprawdza, czy ma się przeciwciała na WZW B?
jakies badania krwi?
ile to moze kosztować?
Wysłany: Nie 17 Sty, 2010 19:29
tak, robi się badania na poziom przeciwciał w krwi. niestety nie wiem dokładnie jakie to badania i ile mogą kosztować. jedynie kojarzy mi się badanie anty-HBs
_________________ "Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami."
— Joseph Conrad
dziewczyny, jak się sprawdza, czy ma się przeciwciała na WZW B?
jakies badania krwi?
ile to moze kosztować?
Robi się badania z krwi na przeciwciała anty-Hbs. Ja płaciłam za to badanie 30zł. Na wynik czekałam ok. tygodnia. Z reguły w każdej przychodni można to zrobić. Jeśli masz do wyboru kilka, to zadzwoń i dowiedz się o cenę. Z własnego doświadczenia wiem, że są duże różnice.
Wysłany: Sro 20 Sty, 2010 16:05
Odebrałam swoje wyniki aspAT 16 (norma 31) ALAT 25 (norma 32) trochę chyba za wysoki. Glukoza na czczo 70 (norma 70-110) wydaje mi się, że za niska. Choć tragedii chyba nie ma.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Wysłany: Sro 20 Sty, 2010 17:00
Miałam robione 2 miesiące temu, nie pamiętam dokładnego wyniku, ale lekarz stwierdził, że jest bardzo dobry.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Wiek: 23 Dołączyła: 06 Lut 2009 Posty: 362 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 20 Sty, 2010 17:03
no to spoko, jak d - dimery sa w porządku to o zakrzepicy albo jej początkach możesz zapomnieć czesto jest tak,ze alaty wychodzą idealnie, a ddimery nie, natomiast nigdy na odwrot
Zrobiłam skan badań krwi, które zleciła mi lekarka i o których pisałam już wcześniej - nie mogę rozczytać.
Co do pierwszego to jestem prawie pewna że to fibrynogen, a drugie GGTP. Ale nie wiem co to to pod kreską. Połowa? Przez chwile myślałam, że potas, ale chyba potasu się nie zleca przy pigułkach. Jeśli ktoś będzie w stanie przeczytać i wie o co chodzi to byłabym wdzięczna
Wysłany: Pon 28 Cze, 2010 18:00
moona89 napisał/a:
jeśli chcę zrobić badanie krwi - poziom hormonów, muszę odstawić tabletki antykoncepcyjne?
No raczej, na tabletkach mogą Ci cuda wyjść.
_________________ From too much love of living
From hope and fear set free
We thank with brief thanksgiving
Whatever gods may be
That no life lives forever
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum