przepisali mu luminal i kazali brac a ile to mial sam zdecydowac. najczesciej robi sie to w przerwach w zajeciach, ale normlanie w domu, moj K robil tylko raz,
wtedy sie obniza bilirubina.
moj K dowiedzial sie jak konczyl liceum, akurat WKU miała wydawac decyzje, za to jest kategoria D, wiec badali go co chwila przez kilka miesiecy i musial jezdzic na badania krwi do wojskowego laboratorium.
heca była
No, taka kategoria D to w sumie daje poczucie bezpieczeństwa mimo wszystko
A co do luminalu- kto Twojemu K to zalecił? Lekarz rodzinny czy jakiś specjalista??
Witajcie!
Często czytam wasze forum, jednak dopiero niedawno się zarejestrowałam.
Właśnie zaczęłam 4 opakowanie Yasminu, ginekolog powiedział mi (jeszcze przed braniem tabsów), żebym po 3 opakowaniu zrobiła próby wątrobowe. Wobec tego mam pytanie: czy takie badanie powinnam zrobić w 7-dniowej przerwie, kiedy nie biorę tabsów, czy mogę je zrobić np. jutro?
Wiek: 23 Dołączyła: 13 Lis 2005 Posty: 246 Skąd: warszawa
Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007 18:38
Dzis ja odebrałam wyniki badań. Bilirubina w normie,AspAt w normie,ALAT niby w normie,ale jakieś takie wysokawe (21). Tylko marwi mnie jedna sprawa-robiłam też TSH i wyszło mi 6,4 kiedy norma jest 02.4,1 Od zawsze mam problemz tarczycą, ale jakoś mnie to przestraszyło. Co to oznacza w ogóle? Orientujecie sie?
Oczywiście niedługo mam wizyte u endokrynologa w tej sprawie.
Asiek jeszcze w normie... ale chyba nalezałoby to skontrolować
Gorgusia problemy z tarczycą masz napewno, koniecznie idź do lekarza. ALAT 21 - moja mama taki ma po cięzkiej chorobie, no ale w trakcie miała 500.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Wiek: 23 Dołączyła: 13 Lis 2005 Posty: 246 Skąd: warszawa
Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007 21:38
Że problemy z tarczycą mam to wiem i ja. W innym wątku o tym pisałam (w farmaceutykach). Niedługo się wybiore do endokrynologa. A przytarczyce nie mją z tym TSH nic wspólnego? Bo ja choruję na tęzyczkę,która własnie wywołuje niedoczynność przytarczyc.
Co do ALAT-rok temu miałam wynik 19 i lekarz ic nie powiedział,a przeciez dwa w ta czy tamta do nieduzo chyba...
Bo to nadal w normie jest, możesz mieć taki wynik bez powodu, niektórzy maja stale puls 120 albo OB 10 i jest to u nich normalne i nie wymaga leczenia.
Na tarczycy się nie znam, ale jezeli planujesz wizyte u lekarza to pewnie on rozwieje Twoje watpliwości.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum