Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

wyrzuty sumienia

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Justyce
Sro 23 Mar, 2011 15:30
wyrzuty sumienia
Autor Wiadomość
cherrylady
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 18:10 wyrzuty sumienia

nie wiem co sadzić o pewnej sytuacji wiec proszę o obiektywna ocenę. byłam dwa dni temu na imprezie, sama bez mojego chłopaka. Był tam za to mój nowy kolega sporo razem tańczyliśmy, momentami bardzo blisko siebie ale kiedy czułam ze przesadzamy to odsuwałam go od siebie mówiąc ze mam chłopaka ze nie możemy, ze mnie kusi ale to było by świństwo. Wracaliśmy późno wiec odwiózł mnie nocnym do domu, siedzieliśmy w autobusie przytuleni i trzymaliśmy się za rękę ale rozmowa cały czas była w tonie ze to może być tylko koleżeńskie, ze nie można nic więcej itp. I faktycznie do niczego więcej nie doszło, poza takim zwykłym przytulaniem.
Kocham mojego chłopaka, jesteśmy razem 3 lata i chce żeby tak zostało. nie wiem skąd ta chwila słabości, ale bardzo starałam sie and sobą panować i nie dopuściłam do pocałunku czy jakiś macanek, to przytulanie było niewinne i bardziej w stylu,, smutno mi ale nic nie możemy zrobić". Byłam trochę pijana to fakt ale wiem, ze to nie usprawiedliwienie. Kolegę lubię ale żadnych planów wobec niego nie mam.
Co sadzicie o tej sytuacji?? Bardzo źle postąpiłam?? Wydaje mi się, ze nie ma sensu mówić o tym chłopakowi skoro tak naprawdę do niczego poważniejszego nie doszło i nie dojdzie a wiem, że bardzo by to przeżył. Z jednej strony czuje potrzebę wygadania sie ale wiem ze to bardziej egoistyczna skłonność do ,,wyrzucenia tego z siebie bo mnie meczy". Co byście zrobiły na moim miejscu? ( oczywiście poza tym ze lepiej by było nie dopuścić do tańca i przytulania to wiem i żałuje)

Guzik 

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 18:18 

nie mówić 8)

wg. mnie nie ma o czym.

heidhr 

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 18:20 

chyba najlepszym kryterium tego, czy dobrze/źle zrobiłaś jest twoje sumienie.
męczą cię wyrzuty sumienia czyli coś jednak jest nie tak.
przytulanie potrafi być gorsze od seksu, zależy co się dzieje między "uczestnikami"...

moim zdaniem jedynym wyjściem w porządku jest jednak pogadać ze swoim facetem.
po pierwsze - to jedyny sposób, by pozbyć się wyrzutów sumienia.
po drugie - żadni wspólni znajomi was nie widzieli? lepiej żeby dowiedział się od ciebie, że do niczego nie doszło, czy słyszał plotki?

cherrylady
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 18:28 

ja zdaje sobie sprawę z tego ze źle zrobiłam. Nienawidzę takich sytuacji, dlatego nie dopuściłam do pocałunku bo wiem, ze wtedy dopiero nie umiałabym w lustro spojrzeć.
Moze by mi zmalały wyrzuty sumienia ale nie wiem czy to nie egoistyczne.....
wspolnych znajomych tam nie było

Rosemary 

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 18:38 

Nie mówić.
Ty uspokoisz swoje sumienie, ale w nim zburzysz zaufanie. To z kolei może prowadzić do wielu nieciekawych rzeczy.

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

heidhr 

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 18:43 

Rosemary napisał/a:
w nim zburzysz zaufanie

nie bezpodstawnie ;)

Lady Makbet 

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 19:03 

Ulżyj sobie i powiedz wszystko swojemu facetowi
Sądzę, że Twój facet w głębi doceni Twoją szczerość.
cherrylady napisał/a:
wspolnych znajomych tam nie było

Co nie znaczy że ktoś Was nie mógł zauważyć na ulicy czy na przystanku.
heidhr napisał/a:
Rosemary napisał/a:
w nim zburzysz zaufanie

nie bezpodstawnie
.
Otóż to.

cherrylady
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 19:09 

widzę ze są dwa głosy. sama się miotam pomiędzy.
jasne mogę sobie ulżyć ale czy o to chodzi?? znam mojego chłopaka wiem ze wściekł by się i to bardzo. Żałuje tego bardzo i wiem ze w przyszłości będę się jeszcze bardziej pilnować ale z drugiej strony to nie było aż tak poważne. Niestety czau nie cofnę a chciałabym :( Wydaje mi się, że nie można tego nazwać zdrada....

Rosemary 

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 19:14 

heidhr napisał/a:
nie bezpodstawnie

Życie jest pełne niespodzianek. Nigdy nie wiesz, co Cie czeka za zakrętem, jaka pokusa i jak się zachowasz.
Tu akurat uważam ważniejsza jest postawa cherry. Nie pozwoliła mimo wszystko przekroczyć pewnej granicy.
Dlatego uważam, że jeśli związek jest ważniejszy, łączy ich silne uczucie, to nie ma co o tym wspominać. Wyciągnąć wnioski i zapomnieć.

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

moni 

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 19:17 

cherrylady napisał/a:
Wydaje mi się, że nie można tego nazwać zdrada....

A to nie jest tak, że twój chłopak powinien ocenić, czy poczuł się zdradzony, czy nie?
Czy mówić, nie wiem, to zależy od Ciebie ;)
Dobrej decyzji, choć rozumiem, że trudna.

"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."
Ostatnio zmieniony przez moni Czw 29 Paź, 2009 19:18, w całości zmieniany 1 raz  

misia 

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 19:17 

Ja się podpisuję pod tym co napisała Rosemary.

wracam do naturalnego koloru włosów

Linka 

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 19:36 

Rosemary napisał/a:
Nie mówić.
Ty uspokoisz swoje sumienie, ale w nim zburzysz zaufanie.

Otóż to, ja także popieram zdanie Rosemary............wyrzuty sumienia to kara za to co zrobiłaś, skoro wiesz, że to nic nie znaczy dla waszego związku, to przemilcz to i zachowaj dla siebie, na drugi raz będziesz wiedzieć czym takie mizianie się kończy i może to cię powstrzyma :)

Guzik 

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 19:53 

zgadzam sie z Rose.
przezyłam cos podobnego i wolałabym nie wiedziec.
bo we mnie to siedzi, a moj facet czuje sie taki zajebisty, ze mi powiedział i jest taki szczery :? to jedno z nieporozumień, ktore miedzy nami siedzą do dziś.
jesli to nic nie znaczyło, to bez sensu jest wyskakiwać z czyms takim.
nie wiesz jak naprawdę facet zareaguje.

uwazam, ze opanowałaś to, co się działo i nie dopuściłaś do niczego gorszego, a teraz masz nauczkę i w przyszłości pewnie nie będziesz chciała tego powtarzać ;)

ale decyzja oczywiscie Twoja.

pentelka 

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 20:07 

Słuchajcie, wytłumaczcie mi jak to jest. Czy jak się kogoś zdradzi (tu nie chodzi mi o samą sytuację chery) i ma się wyrzuty sumienia, to naprawdę jak się powie tej drugiej stronie to one znikają? Jak już wiemy ile to bólu przysporzyło naszemu partnerowi/partnerce, to jest nam wtedy łatwiej? Serio pytam.

cherrylady
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Paź, 2009 20:10 

dzięki dziewczyny za wszystkie rady
Tak się zastanawiam niby prawie każdy mówi ze szczerość to zawsze podstawa żeby o wszystkim mówić itp ale z drugiej strony sa takie sytuacje kiedy to jest bezsensu. wiem ze gdyby doszło do pocałunku to powiedziałabym bo to byłaby zdrada ale w takiej sytuacji....
skłaniam się na razie ku temu zeby nie mówić, choć jesli mnie zacznie wypytywać o imprezę to możne być ciężko
edit: pentelko tak na logikę wydaje mi się ze może nie znikają ale jednak jest człowiekowi łatwiej. Bo tak (widzę p oto swojej sytuacji) mam wyrzuty ze zachowałam się złe+wyrzuty ze nie jestem do końca szczera. choć z drugiej strony w tej sytuacji dochodzi patrzenie na ból partnera.
Głupie pytanie ale czy waszym zdaniem opisana sytuacja była juz zdrada czy udało sie tego uniknąć?

Odpowiedz do tematu