dziwne, ale ni mogę trafic na żaden sensowny temat...
mam od 4-5 dni dziwna wysypkę, na karku całym, jakby gęsia skórka.
nie jest czerwona, swędzi tylko jak się tam czymś zatrę, czy podrapię.
łykam od samego początku amertil, piję wapno, od 2 dni hydrocortizonem i zero efektów.
Do lekarza najwcześniej w środę pójdę...
jakieś pomysły?
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
A może podrażnia Cię metka, albo obszycie przy bluzce?
Proszku nie zmieniałaś?
_________________ Zapraszam na moje aukcje!-Stroje kąpielowe, czapki dziecięce Promocja dla FORUMEK!
Na hasło (w wiadomości do Sprzedającego) "Antyforum, nick" przy zakupach powyżej 80zł, wysyłka GRATIS
nic, ani szamponu, ani kremu, zupełnie niczego nie zmieniłam, własie o to chodzi.
na dodatek nie miewam zadnych takich przygód, ostatnia wysypkę miałam w podstawówce
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
_________________ Zapraszam na moje aukcje!-Stroje kąpielowe, czapki dziecięce Promocja dla FORUMEK!
Na hasło (w wiadomości do Sprzedającego) "Antyforum, nick" przy zakupach powyżej 80zł, wysyłka GRATIS
nie, miałam jedna nową rzecz, ale kilka dni wcześniej na sobie i tylko raz.
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob 04 Lut, 2012 08:50
Guzik, zmyj 8w1
miałam przez 2 tyg dziwne wysypki i cała skóra mnie swędziała, brałam leki antyhistaminowe, smarowałam - średnio pomagało. zmyłam odżywkę i zeszło od razu. a stosowałam ją sobie wcześniej z miesiąc bez żadnych dolegliwości, dlatego nie wpadłam od razu, że chodzi o nią.
O kurcze... ja też mam potworną wysypkę na szyi...
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
przez 2 dni akurat nie miałam odzywki i też nie zeszło
zaczęło wczoraj schodzić, ale wczesniej pojawiło się też na zgięciach łokci.
teraz sie wysuszyło i schodzi.
dziwna sprawa.
Mmmmm nie wiem czy moje podejrzenia moga byc słuszne ale byc może to jakies jedzenie? jadłas cos "nowego"? moze tak zareagowała skóra, skoro mogą pojawiać się wypryski to czemu nie wysypka?
Guzik, a ten dziadowski mróz po prostu? Strasznie suche było powietrze.. skóra mogła tego nie wytrzymać.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ogólnie ie przydarzają mi sie takie rzeczy, ale widac raz na kilkanaście raz można jakiejś wysypki dostać
dzięki!
Też obstawiam suche powietrze.
Ja się męczę prawie od początku okresu grzewczego, z różnym zaostrzeniem, ale teraz to już mega - nawilżam, natłuszczam, doszłam już do kosmetyków aptecznych, a skóra tak ściągnięta, jakby była za ciasta. Schyliłam się, żeby powiesić pranie to myślałam, że mi pęknie
Niefajne uczucie.
Ja nie wierze w rzadne oliwki.
Zaczely mi sie robic rozstepy z tylu na plecach, wiec kupilam oliwke Ziaji i sobie ja wcieralam raz dziennie po prysznicu. Jak juz wcieralam w tylek, to zahaczyalam tez o brzuch i nogi. Po kilku tygodniach odechcialo mi sie, bo jest to czasochlonne, a efektow nie bylo. I co zauwazylam? Ze mam sucha skore! Normalnie na nogach mam lupiez, a skora na piersiach jest sucha i matowa. ??? Ja dziekuje za takie cos.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
Botica, oliwka Ziai ma parafinę w składzie. Lepiej kupić taką bez oleju mineralnego, na olejach roślinnych (z dziecięcych to np. Babydream, Hipp, reszta ma parafinę). Mnie na przykład oliwki i balsamy z parafiną nic nie dają, tak, jakbym w ogóle nie smarowała.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum