O, to nie wiedziałam ;>
Ja mam chroniczny niedobór potasu, przez co miewam problemy z sercem, dlatego 4 razy do roku zawsze musiałam robić kurację potasową.
To jak teraz?
Myślę, że parę razy do roku to nie zaszkodzi, nie? Nie chciałabym z tego rezygnować, bo przy moim niedoborze potem wychodziły różne dziwne rzeczy. Jak sądzisz?
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Sob 08 Kwi, 2006 18:20
ok dziołchy, przestudiowalam juz 68 storn ulotki Yasmin... i teraz mam pytanie, bo tam jest niby powiedziane zeby zaczac ja przyjmowac po 7 dniowej przerwie, robilyscie tak? niby ona ma tyle samo estrogenow, a gestragenu ma wrecz wiecej, ale tak na wszelki wypadek sie upewniam, jakos sie dziwnie czuej z tym ze teraz bede lykac cos innego...
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
wplywa
to estrogen zageszcza krew i podnosi cisnienie
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wysłany: Sob 08 Kwi, 2006 21:45
Rosemary napisał/a:
O, to nie wiedziałam ;>
Ja mam chroniczny niedobór potasu, przez co miewam problemy z sercem, dlatego 4 razy do roku zawsze musiałam robić kurację potasową.
To jak teraz?
to wlasnie z tego,ze podnosi poziom potasu,wynika fakt,ze moze obnizac cisnienie
wiesz,to jest tak,ze w amerykanskich ulotkach jest to napisane, tam jest nawet napisane,zeby uwazac na NSAIDs (niesterydowe srodki przeciwzapalne), ktore tez teoretycznie moga ten poziom podnosic.ja bym dla swietego spokoju zrobila sobie przed taka kuracja badanie na poziom potasu-ot,pobranie krwi,a bedziesz wiedziala,co i jak
Wysłany: Sob 08 Kwi, 2006 21:49
http://www.antykoncepcja.com.pl/Yasmin.htm
tutaj troche jest o tym,akurat czytalam to tez w oryginale,wiec to nie jest bzdura.ale oczywiscie nie ma tez co popadac w paranoje-mozna brac ibuprofen czy naproksen jak cie boli glowa itd. chodzi o stosowanie przewlekle.
witam wszystkich, właśnie zaczęłam btaś Yasmin i praktycznie po 2 tabsie pojawiło się dziwne drętwienie prawej połowy ciała. Po czwartej było już całkiem wyraźne i wystraszyłam się nie na żarty. Poczytałam w ulotce, żeby natychmiast je odstawić w przypadku wystąpienia takich objawów. Tak też zrobiłam. Czy któraś z Was miała też takie objawy??
P.
nie,u mnie na razie w porzadku.Ale dobrze ze poczekalas pare tabletek i dopiero odstawilas-z tego wynika ze Yasmin na Ciebie dobrze nie dziala.
Ja na razie czuje sie w porzadku,chociaz czaem lapie sie na tym ze za bardzo mysle o tym ze biore te tableki i wtedy od razu pojawia sie jakis "skutek uboczny"-taka stara uzytkowniczka tabletek jestem a taka głupia
Wiem,jestem glupia ale wydajke mi sie ze inaczej sie czuje na yasmin i nie wiem czy to samopczucie mozna okreslic jako dobre
dziołcy napisxcie mi jak zescie sie czuly na poczatku i w ogole... kurde jakos nie jestem chyba do nich do konca przekonana tylko nie wiem dlaczego
Przestan o tym myśleć, didok ;> pewnie to tylko Twoja wyobraźnia
Ja czułam się dziwnie pierwsze trzy dni, ale to z powodu tego, że pierwszego dnia strasznie mnie bolała głowa. No i przez parę kolejnych dni czekałam, aż znowu mnie rozboli, tak jakoś napięta cała byłam. Ale nie rozbolała i jest okej
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum