Wiek: 24 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 284 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 04 Lip, 2010 22:19
emalf napisał/a:
Co o tym myslicie?
że przesadzasz i to poważnie
tabletki brane prawidłowo,zabezpieczenie mechaniczne-ja nie wiem co by musiało się stać żebyś zaszła w ciążę.opamiętaj się w końcu,seks ma być przyjemnością a nie godzinką radochy a potem pełne portki ze strachu.
justy [Usunięty]
Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 17:13
właśnie pojawił się na rynku tańszy odpowiednik Yasminelle, pod nazwą Naraya
W koncu! Cena to byla praktycznie jedyna rzecz, ktora mi nie odpowiadala w Y. Teraz juz nie ma do czego wracac, ale to i tak swietna wiadomosc.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
emalf [Usunięty]
Wysłany: Wto 27 Lip, 2010 09:08
Czy ktoras z was miala tak, że absolutnie zawsze przed krwawieniem miala objawy przedmiesiaczowe (pms) i nagle kiedys nic się z tych objawowo się nie pojawilo i wszystko było ok.? Ja zawsze na tydzien przed mialam bole piersi czasem bardzo mocne czasem mniej ale ZAWSZE. Teraz nie. Ostatni stosunek był w czerwcu jeszcze. Potem wystapilo normalnie krwawienie. Zabezpieczam się Yasminelle (wszystko brane dobrze) oraz gumka (cala)...
Teraz sa wakacje mam wiecej wysilku fizycznego przez tydzien mialam okropne samopoczucie jakies i plakalam przez kilka dni bez przerwy. Może to jakos wplynelo?
Miala tak ktoras? Niepokoi mnie to bardzo. Tym bardziej, ze mowi sięze ze zy krwawienie jest czy nie nie znaczy ze nie ma lub jest ciaza...A może tabetki maja zly wplyw?
emalf, rozumiem, że martwi Cię to, że nie masz typowych objawów "pms"... No, mnie by to nie martwiło. Wręcz przeciwnie nawet. Zrób sobie test, to się uspokoisz. na pewno jest wszystko w porządku - nie jesteś w ciąży. Tym bardziej, jeśli zabezpieczasz się i tabletkami i prezerwatywami.
justy [Usunięty]
Wysłany: Wto 27 Lip, 2010 20:17
Olcia napisał/a:
A jaka jest orientacyjnie ich cena? I czy można je już dostać w warszawskich aptekach?> bo na doz ich nie ma..
będę mieć w przyszłym tygodniu. pewnie nie przekroczy 30zł.
emalf [Usunięty]
Wysłany: Czw 05 Sie, 2010 07:29
Jednak "pms" wystapil. Z prawie tygodniowym opoznieniem ale jest.
Natomiast powiedzcie mi czy pogoda (szczegolnie ta teraz temperatura), krotki (kilkudniowy) acz intensywny stres, zmiana trybu zycia (z naukowo-siedzacego-sesyjnego, na wakacyjny-pracowniczo-ogrodniczy) maja wplyw na opoznienie krwawienia?
Zawsze mialam w srode do godz 19 ( 2 razy w czwartek o 4-7 w nocy) a teraz jest wlasnie czwarek i nic...
Jak pisalam w tym miesiacu stosunku nie bylo. W poprzednim byl z prawidlowo branymi tabsami i prezerwatywa (cala...na 99%) i normalne krwawienie...
Chce sie was zapytac czy milayscie tak jak ja ze praktycznie 90% przypadkow krwawienie jak w zegarku, a tu nagle dniowe lub kilkudniowe przesuniecie.
Chodzi mi tyko o te przypadki "zegarowych" krwawien nagle czym zaburzonych. Wiem, ze niektore dziewczyny maja raz tak a raz smiak krwawienie. Te mnie nie interesuja. Chodzi mi tylko o te "punktualne"
Natomiast powiedzcie mi czy pogoda (szczegolnie ta teraz temperatura), krotki (kilkudniowy) acz intensywny stres, zmiana trybu zycia (z naukowo-siedzacego-sesyjnego, na wakacyjny-pracowniczo-ogrodniczy) maja wplyw na opoznienie krwawienia?
Jak najbardziej mogą mieć. Mnie też zdarzały się takie "odchyły".
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
zawsze może sie przesunąć, niezależnie od punktualności.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Aleksandra
Wysłany: Wto 10 Sie, 2010 16:34
justy napisał/a:
Olcia napisał/a:
A jaka jest orientacyjnie ich cena? I czy można je już dostać w warszawskich aptekach?> bo na doz ich nie ma..
będę mieć w przyszłym tygodniu. pewnie nie przekroczy 30zł.
Dzisiaj dostałam receptę na Narayę. Po szybkim rekonesansie stwierdzam, że we Wrocławiu jest dostępna od ręki w nielicznych aptekach, a cena waha się między 28 a 32 zł.
Wysłany: Sro 11 Sie, 2010 14:19
32 zł? To ja ostatnio kupuję Yasminelle za 34 zł.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Aleksandra
Wysłany: Sro 11 Sie, 2010 15:21
W sieci aptek Dr Max Yasminelle do końca sierpnia jest po 19,90 (na pewno w oddziale wrocławskim, bo dzwoniłam dzisiaj - ul. Jedności Narodowej 64/1a i w Gdyni, bo dowiedziałam się o promocji z wpisu dziewczyny z Gdyni). W promocji są też inne tabletki antykoncepcyjne.
Wysłany: Sob 14 Sie, 2010 14:38
Yasminelle na doz.pl kosztuje już ponad 43 zł Mam nadzieję, że moja tania apteka nie podniesie cen.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Ja na pewno będę we wrześniu rozmawiać z moim ginem o zmianie... po prostu puchnę! Obserwuje się od początku roku - usunęłam nawet do min. moje ukochane sery zółte i nic dalej puchne :] Jestem na yasminelle już chyba z 2 lata i poczynając od yasmin tak na yasminelle to trwa puchnę. Teraz dużo więcej się ruszam, jem mnóstwo warzyw, nie jem za dużo, a przynajmniej nie więcej niż potrzebuję i puchnę
Na prawdę od poczatku roku pilnowałam się i obserwowałam i nie ma bata ... yasminelle ma u mnie taki a nie inny wpływ.
Skonsultuję ejszcze z ginem czy zrobić przerwę i dopiero przejść na nuva ring czy od razu przejść, pod kątem tego co będzie lepsze dla mojego organizmu.
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum