Dokładnie, popieram Rose. Nowe nie znaczy lepsze - a szczególnie w sprawach tak mocno związanych z organizmem i ze zdrowiem. Jak dobrze tolerujecie dotychczasowe tabletki, to po co coś zmieniać? No chyba że tylko ze względu na to, by łykać mniej ee.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 15:57
Rosemary napisał/a:
Ej dziewczyny, ale co za pomysły, że niby co, mus zmienić tabletki, jak coś nowego wejdzie na rynek?
No pewnie . Nie żartuję sobie jestem ciekawa tych nowych. Yasmin mój organizm toleruje dobrze, więc zmiana nie potrzebna ,ale zapytać się mogę pani doktor co o tych nowych myśli , ale jak są droższe to zostaję przy Yasminie jak to ktoś wcześniej napisał, może Yasmin wkrótce stanieje
Ale teraz jesteś starą 22-latką, bierzesz Novynette - sama widzisz, w życiu różnie bywa
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
This is it:
'Nothing.'
Taa, o niczym innym nie marzę jak tylko o nabijaniu sobie postów.
This is it:
'Nothing.'
A tak na serio wcale prawdą nie jest, że nastolatkom najbardziej pasują "lekkie" pigułki
Na Diane czułam się o wiele lepiej niż teraz, na Yasminie. W czasie przerwy następuje apogeum, więc w razie ewentualnej zmiany nie wiem co mnie może czekać, bardziej czy mnie EE - jak myślicie?
Ostatnio zmieniony przez m-s Pon 05 Mar, 2007 21:58, w całości zmieniany 1 raz
No ale w czym jest problem, m-s? Co dokładnie Ci dolega? Bo może być tak, że problem tkwi nie w estrogenach, tylko w progestagenie..
Ja bym się skłaniała jednak ku mniejszej ilości ee, po co łykać więcej hormonów, jeśli nie ma ku temu jakichś szczególnych wskazań lub po prostu konieczności. Na Stedirilu miałam nie tylko akcje wynikające z rodzaju progestagenu (problemy z cerą, włosami, nastroje), ale też związane z ilością estrogenów (bolesne piersi, ogólne uczucie "ociężałości", napuchnięte ciało, okrutne bóle głowy w czasie przerwy, tuż przed wystąpieniem krwawienia).
This is it:
'Nothing.'
Jestem nerwowa jak jasna cholera, płaczliwa, stany depresyjne - ostatnio z powodu opisu mojego kumpla 2 dni się martwiłam i płakałam (!), chociaż w zasadzie powodu żadnego nie było, a kolejnego dnia wkręciłam sobie, że jestem beznadziejna, nudna i że moje życie jest szare i monotonne, a dni się od siebie nie różnią. I uwierzyłam w to tak, że dostawałam spazmów i w ogóle . Więc fizycznie ok, nic tam się nie dzieje za bardzo, cera w miarę, waga nie wiem, bo nie mam wagi ale raczej też bez zmian. Głównie problemy natury psychicznej. I wygląda to mniej więcej tak, że pod sam koniec opakowania, koniec 3 tygodnia jest rewelacja, kocham cały świat itd., a po skończeniu i w czasie przerwy stwarzam zagrożenie dla siebie i otoczenia.
No i na co ci były te badania hormonalne
This is it:
'Nothing.'
Zobaczę jeszcze to opakowanie i następne (szlag, niefortunnie się umówiłam na wizytę, 3 dni po planowanym rozpoczęciu kolejnego opakowania) i będę gadać z ginem. Dzięki
Pamiętliwaś . Badania hormonalne robiłam w celu ustalenia poziomu PRL, TSH i testosteronu, a nie po to żeby dobrać pigułki . I przydało się, wyszło mi za dużo TSH -> ew. niedoczynność tarczycy .
Wysłany: Wto 06 Mar, 2007 20:54
Ja mam takze podobne objawy jak m-s ,ale moze nie az tak nasilone Ale biore rigevidon wiec co to oznacza w takim badz razie u mnie?Wydaje mi sie,ze powinnam własnie zmienic na jakies"lżejsze"tabletki.A chyba yasmin jest jedna z takich?jesli sie myle to prosze oczywiscie jak najszybciej mnie z błędu wyprowadzic i wyjasnic dokładnie co i jak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum