mam wazne pytanie. biore yasminelle. skonczylam brac wlanie pierwsze opakowanie, w niedziele wzielam ostnia pigulke z blistra. no i mam problem, nie mam jeszcze okresu, a jest czwartek, czy to normalne? co sie dzieje?
Dokładnie. Krwawienie ma się pojawić w 7-dniowej przerwie i nie jest ważne czy to będzie 2, 5 czy 7 dzień. Na pocieszenie powiem, że kuzynka dostawała po jednych pigułkach (nie pamiętam już jakich...) 6 lub 7 dnia i strasznie ją to wkurzało
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
dzieki wam bardzo, bo juz mialam stresa i nerwy...
jednak to moje pierwsze opakowanie i troche sie zdenerwowalam....
pstryk [Usunięty]
Wysłany: Nie 11 Mar, 2007 20:18
natalia_lila napisał/a:
dziewczyny mam jeszcze jedno pytamie. czytalam ze po braniu yasmine rosnie biust. czy tak samo dziala yasminelle?
pytam bo ja mam bardzo maly biust i fajnie by bylo jakby mi w tej czesci pace centymetrow przybylo
dziekuje za odpowiedzi
witam, moja kolezanka od dobrych paru lat stosuje Cilest i zawsze miala maly biust i po pigulkach ani drgnal...:( wiec wszystko zalezy od organizmu i podejrzewam tez ze od poziomu testosteronu (bo kazda kobieta tez go troche przeciez ma). pozdrawiam
Chyba bardziej od poziomu estrogenu
A tak w ogole po pigulkach biust nie rosnie, tylko jak juz puchnie (m.in. zatrzymanie wody w organizmie) i po odstawieniu wraca do poprzedniego rozmiaru... Czasami estrogeny z pigulki moga spowodowac rozrost gruczolow lub ich nabrzmienie (do drugie mija po odstawieniu), ale zdarza sie to rzadko...
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
versaceona [Usunięty]
Wysłany: Pon 26 Mar, 2007 21:50
Yasminelle
Witam.
Właśnie będę zaczynać brać yasminnele wcześniej brałam novyntte przez 8 mies i przytyłam po nich 16kg!! chociaż odżywiałam sie normalnie..lekarka powiedziała mi ze to są tabletki z wyższej polki i ze dziewczyny po nich chudną.. co wy sadzicie na ten temat? pozdrawiam
ja powiem tak: co prawda nie biore yasminelle, ale biore yasmin. firma ta sama i mysle ze powinno być podobnie. Ja po yasminie po 3 miesiącach schudłam 3 kg, nic specjalnie nie robiąc
loona [Usunięty]
Wysłany: Wto 27 Mar, 2007 15:45
a ja mysle ze to bzdura. Ja biore harmonet, najpierw przytyłam a teraz schudłam. To kwestia przemiany materii, ruchu, odżywiania. A tabletki maja raczej znikomy wpływ, zresdzta o tycie czy chudnięciu był osobny temat...
Ja po yasminie po 3 miesiącach schudłam 3 kg, nic specjalnie nie robiąc
raczej nie "schudłam" a straciłam wodę zatrzymaną w organizmie przez poprzednie tabletki...no chyba, że żadnych wcześniej nie brałaś. Yasmin, yasminelle też po prostu nie zatrzymują wody w organizmie, w przciwiństwie do choćby novynette. Ale w 16 kilo z powodu SAMYCH TYLKO tabletek nie uwierze, może nawet nieświadomie miałaś większe pragnienie........
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
yasminelle też po prostu nie zatrzymują wody w organizmie, w przciwiństwie do choćby novynette
Nie zgodziłabym się, w moim przypadku także III generacja (czyli Harmonet i Mercilon, którego odpowiednikiem jest Novynette) nie powodowały zatrzymania wody w organizmie (III generacja też jest bardziej selektywna i ma mniej skutków ubocznych). To po II gen. puchłam jak diabli.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nie no oczywiście. Zapomniałam dodać, że nie musi być to regułą Każdy organizm będzie inaczej reagować. Ja przy novynette, napuchłam na samym początku, po względnym przystosowaniu się, po 2 miesiącach , zeszła woda - ale i tak jest o niebo lepiej na yasmin, pod tym względem.
W temacie yasmin, było też o chudnięciu i zatrzymywaniu wody :
raczej nie "schudłam" a straciłam wodę zatrzymaną w organizmie przez poprzednie tabletki...no chyba, że żadnych wcześniej nie brałaś.
Wcześniej nie brałam żadnych tabletek, yasmin to moje pierwsze tabletki anty.
Wydaje mi się, że wody mi troszkę z organizmu zeszło, ale nie tylko
Dobra, już nic więcej nie piszę, nie lubie off-top'ować
biorę yasminelle od 9 dni są to pierwsze moje tabletki antykoncepcyjne.
mam co do tego kilka pytań.. poniewaz wystąpily niepokojace objawy dla mnie... po pierwsze w 3 dniu bylam oslabiona. po drugie od 6 dnia-czyli po okresie- wystepuja u mnie krwawienia z pochwy o ciemnej barwie.wczoraj odbylam z chlopakiem swoj wymarzony pierwszy raz. krwienie do dzisiaj nie ustało.... nie wiem co mam robić? odłożyc tabletki?czekać aż krwawienie ustąpi? Proszę o jak najszybszą odpowiedź. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez daria Sro 18 Kwi, 2007 18:17, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum