Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Daylette / Yaz

Poprzedni temat «» Następny temat
Daylette / Yaz
Autor Wiadomość
kota 

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 18:27 

wiem, ze jest to placebo 4 dniowe.. czyms jeszcze sie roznia? bo tak na dobra sprawe, to mozna brac 24 tabletki yasminelle zamiast 21 i na to samo wychodzi (a kto wie czy nie taniej).

Good things come to those who wait.

Olka 

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 22:21 

Nie tyle dodatkowy składnik, bo chyba takowego nie ma, ale innowacyjne jest to, że bierze się 24 tabletki z hormonami. A więc ma się krótsze krwawienie :) :) Ciekawa jestem ile kosztują. Dawkowo to to samo co Yasminelle, prawda?

kota 

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009 22:41 

Olka napisał/a:
Nie tyle dodatkowy składnik, bo chyba takowego nie ma, ale innowacyjne jest to, że bierze się 24 tabletki z hormonami. A więc ma się krótsze krwawienie :) :) Ciekawa jestem ile kosztują. Dawkowo to to samo co Yasminelle, prawda?

dawkowo to samo, ale nie mozna po prostu, tak jak napisalam, brac 24 tabletek yasminelle? ;) imo nowosc bedzie drozsza ;) (no chyba ze nie jest)

Good things come to those who wait.

magdusia 

Wysłany: Wto 13 Sty, 2009 16:15 

jeżeli za 21 tabletek yasminelle płacę 33 zł to analogicznie za 24 wychodzi prawie 38, nie podejrzewam żeby były dużo droższe... tu jet cena za opakowanie yaz 45 zl... ale na tej samej stronie yasminelle kosztuje 44,50.... http://www.docsimon.pl/towar/yaz-tbl-3x28 podejrzewam więc że cenowo wyjdzie to samo, jak się poszuka tańszej apteki...

gosik
[Usunięty]

Wysłany: Sro 14 Sty, 2009 14:22 Re: Nowa tabletka antykoncepcyjna - Yaz zaakceptowana w USA

rholna napisał/a:
http://media.schering.pl/notatka_53945.html
Hmmm - czyżby cosik jak dla mnie?? Choć ten drospirenon (to samo co w Yasmin) - w każdym razie ciekawe kiedy sie pojaiw u nas???
Za 10 lat??? :twisted:

ja dzis kupiłam yaz ! musieli w aptece zamawiać z hurtowni al juz je mam! to moje pierwsze opadkowanie kosztowało 47,80 zl troche dużo ale sprobuje czy sa warte tej ceny

Migotka
[Usunięty]

Wysłany: Sro 14 Sty, 2009 17:51 

ja do tej pory brałam harmonet, ale zaczęły mnie męczyć dolegliwości mięsiączkowe. I gin mi przepisał własnie yaz. Zjeździłam pół miasta za tymi tabletkami i nigdzie nie było. W końcu poszłam do małej apteki osiedlowej i tam były za 35 zł :D

Didoczek 

Wysłany: Czw 29 Sty, 2009 15:43 

byłam dziś u mojej gin - of kors cały gabinet w ulotkach yaz. ale ciekawe to to. zastanawiam sie,może sie skusze na zmianę..

nie kocha sie za coś lecz pomimo

marzenka212
[Usunięty]

Wysłany: Wto 03 Lut, 2009 17:59 

Powiedz gdzie yaz kosztuje 35zl? Ja placilam po 47zl.

Carolinka
[Usunięty]

Wysłany: Pią 06 Lut, 2009 16:23 

Witam!Jestem tu nowa.Mam pytanie odnosnie tbl. YAZ Po dosc długiej przerwie ponownie stouje tabletki.I zaczelam brac w piatek tydzien temu i okres skonczyl mi sie we wtorek a wczoraj podczas stosunku zauwazylam u siebie krwawienie.Pewnie jest to normalne ale wole zobaczyc to na pismie:P z gOry dziekuje za odp.

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Pią 06 Lut, 2009 16:47 

Carolinka, w ulotce o tym jest.
Cytat:
wystąpiło u Pani nieoczekiwane krwawienie
Podobnie jak w czasie przyjmowania środków hormonalnych, w pierwszych kilku miesiącach mogą występować u Pani nieregularne krwawienia z dróg rodnych (plamienia lub krwawienia międzymiesiączkowe). Pomimo to trzeba kontynuować przyjmowanie tabletek. Nieregularne krwawienia z dróg rodnych zazwyczaj ustępują po 3 cyklach stosowania preparatu. Jeśli krwawienia utrzymują się, stają się obfite lub nawracają, powinna Pani zgłosić to lekarzowi.

Poza tym, skoro krawienie wystąpiło podczas stosunku i nie trwa dalej, to może oznaczać, że np. sex był za ostry etc.

Carolinka
[Usunięty]

Wysłany: Sob 07 Lut, 2009 11:22 

Dzięki Chadalusia:) nie wiem jakim cudem to przeoczyłam...a co do krwawienia trwa nadal wiec pewnie jeszcze się pomęcze do konca blistra;)

Pozycja
[Usunięty]

Wysłany: Sob 07 Lut, 2009 15:47 

marzenka212 napisał/a:
Powiedz gdzie yaz kosztuje 35zl? Ja placilam po 47zl.

www.leki24h.eu (a dokładniej Yaz jest pod linkiem http://www.leki24h.eu/Yaz...28_szt-158.html ) kosztują 39,50 zł.
Przy większych zakupach można załatwić sobie rabat lub wysyłkę gratis.

Guzik 

Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 08:36 

gosik napisał/a:
sprobuje czy sa warte tej ceny

?
działanie antykoncepcyjne mają, a co jeszcze chcesz sprawdzac? skutki uboczne są indywidualną sprawą, bez względu na cene tabletek mogą wystąpić.

a swoją drogą, mysle, ze taki system brania moze byc raczej utrudnieniem, nie raz byly na forum peoblemy pt"wzielam tabletke z czwartku zamiast poniedziałku",
i o ile w yasminelle<i innych> nie jest to probblem, o tyle tu juz moze byc klopot...

olunia969
[Usunięty]

Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 15:09 YAZ

Hey mam male pytanko czy ktoras z was wie moze czy mozna zaczac stosowac te tabletki "Yaz" w srodku cyklu jesli wczesniej nie bralo sie zadnych anty. Moze przedstawie moja historie. Ostatnio gin zapisal mi je na wyrownanie okresu. poniewaz mam strasznie nieregularne i dlugie cykle. chcialabym zaczac je brac teraz aby wiedziec juz kiedy przypadnie krwawienie. Bo tego mojego okresu to nie mozna sie doczekac. teraz leci 33 dzien cyklu a go jak nie ma tak nie ma. Moj organizm potrafil nawet przez 3 miesiace nie obdarowac mnie okresem... dlatego tak mi zalezy na tym aby jak najszybciej zaczac je stosowac.
Naczytalam sie o tych tabletkach i ulotke tez juz przestudiowalam nie ma zadnego slowa o stosowaniu tych tabletek w czasie cyklu jezeli nie stosowalo sie wczesniej zadnych preparatow anty. Moze ktoras by mi pomogla.
Z gory dzieki

rholna 

Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 15:16 

Teoretycznie możesz - tylko jeśli chodzi o zabezpieczenie to by je liczyła dopiero od nastpnego opakowania - no i może być więcej sensacji typu plamienia, zatrzymywanie wody, ból piersi itp itd. Ew. zapytaj lekarza co o tym myśli - ja bym wzięła.

CHLEBA I PRACY DLA WSZYSTKICH!!! SALAMI DLA WYBRANYCH!!!

Odpowiedz do tematu