Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Daylette / Yaz

Poprzedni temat «» Następny temat
Daylette / Yaz
Autor Wiadomość
Migotka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 22:26 

Pozycja napisał/a:
marzenka212 napisał/a:
Powiedz gdzie yaz kosztuje 35zl? Ja placilam po 47zl.

www.leki24h.eu (a dokładniej Yaz jest pod linkiem http://www.leki24h.eu/Yaz...28_szt-158.html ) kosztują 39,50 zł.
Przy większych zakupach można załatwić sobie rabat lub wysyłkę gratis.

ja bez żadnych rabatów zapłaciłam 35 zł w aptece w Lublinie na ulicy jutrzenki 10 apteka sie nazywa "SALIX". I to była jedyna apteka w której znalazłam te tabletki bez zamówienia..

mag1501
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Lut, 2009 12:05 Re: YAZ

olunia969 napisał/a:
Hey mam male pytanko czy ktoras z was wie moze czy mozna zaczac stosowac te tabletki "Yaz" w srodku cyklu jesli wczesniej nie bralo sie zadnych anty. Moze przedstawie moja historie. Ostatnio gin zapisal mi je na wyrownanie okresu. poniewaz mam strasznie nieregularne i dlugie cykle. chcialabym zaczac je brac teraz aby wiedziec juz kiedy przypadnie krwawienie. Bo tego mojego okresu to nie mozna sie doczekac. teraz leci 33 dzien cyklu a go jak nie ma tak nie ma. Moj organizm potrafil nawet przez 3 miesiace nie obdarowac mnie okresem... dlatego tak mi zalezy na tym aby jak najszybciej zaczac je stosowac.
Naczytalam sie o tych tabletkach i ulotke tez juz przestudiowalam nie ma zadnego slowa o stosowaniu tych tabletek w czasie cyklu jezeli nie stosowalo sie wczesniej zadnych preparatow anty. Moze ktoras by mi pomogla.
Z gory dzieki

A czy lekarz sprawdzał czy nie masz zespołu policystycznych jajników?? Bo podobnie jak Ty miała już moja niejedna znajoma- nieregularne okresy itd..

olunia969
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Lut, 2009 19:34 

sparwdzał sprawdzał niby to genetyczne po mamie ... mamuska tez tak miala ..

Anilka8
[Usunięty]

Wysłany: Wto 10 Lut, 2009 19:24 

oo rany, wspólczuje, jak sobie pomyślę jakie miałam bolesne te pierwsze 3 miesiace brania tabletek to az mi się płakać chce, ciekawe jak często pojawiają się takie dolegliwości...

olunia969
[Usunięty]

Wysłany: Wto 10 Lut, 2009 23:07 

noo nie nie strasz a jakie mialas skutki uboczne?? nadal je stosujeszcz czy odstawilaS??

Anilka8
[Usunięty]

Wysłany: Wto 10 Lut, 2009 23:14 

nie no obrzmienie piersi, nie mogłam z bólu spać przez pierwsze 3 mies, tam głównie mi się też woda zbierała i to były te straszne objawy, po około 3 miesiącach objawy ustały zupełnie i jest super ;) tylko te pierwsze 3 miesiące myślałam, że będę wyć.. ale nie żałuję że nie odstawiłam tabletek ;)
wcześniej okresy były 7-8 dniowe i bardzo nasilone a teraz? 2-4 dni i prawie nic (wcześniej prawie mdlałam z bólu brzucha przy okresie)
Także po 4 latach brania tabletek nie żałuję ;)

olunia969
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Lut, 2009 22:52 

okkii ale czy mowisz o tych YAZach bo o ile wiem to sa od calkiem niedawna dostepne na olskim rynku

Anilka8
[Usunięty]

Wysłany: Czw 12 Lut, 2009 00:36 

nie, mowie o tabletkach ogolnie.. hormony to hormony, ja biorę Yasmin po ktorym teoretycznie tak woda się nie zbiera itp itd i same superlatywy zawsze wysluchiwałam ;)

Kaaassia
[Usunięty]

Wysłany: Pią 13 Lut, 2009 16:11 

marzenka212 napisał/a:
Powiedz gdzie yaz kosztuje 35zl? Ja placilam po 47zl.

witam ja yaz płacilam po 36,90
jesli ktos mieszka w tarnowie i bierze yaz, yasminelle lub yasmin to w aptece w tarnowie na westerplatte maja bardzo dobra cene yasminelle i yasmin 34,90
pozdrawiam :) )

pillmen
[Usunięty]

Wysłany: Wto 17 Lut, 2009 09:07 

Ja w temacie zaczynania brania pigułki w środku cyklu (bez względu na jego długość). Producenci pigułek zalecają rozpoczynanie brania pierwszego dnia krwawienia bo chcą mieć pewność braku ciąży. W zasadzie można zacząć brać kiedy się chce (jak się ma pewność braku aktualnej ciąży), ale:
1. na skuteczność należy liczyć dopiero po 7 dniach brania,
2. jeżeli zaczyna się przed nadchodzącym okresem to pigułka może nie zdążyć zatrzymać krwawienia.

[ Dodano: Wto 17 Lut, 2009 09:08 ]
pillman,

rapifen
[Usunięty]

Wysłany: Pią 27 Lut, 2009 22:54 

A gdynia? Lub trójmiasto?:P ktoś wie po ile w 3miesice mozna je dostac?:X bo poki co 50 zł mi podali...

Curly 

Wysłany: Pią 06 Mar, 2009 22:15 

gin przepisał mi dziś Yaz. za niecałe 2 tygodnie zaczynam brać.

"Non è tempo per noi che non ci svegliamo mai..."

kota 

Wysłany: Sob 07 Mar, 2009 16:40 

a po co zmieniac z yaminelle na yaz??
przy przyjeciu, ze yaz kosztuja 40zl to jedna tabletka kosztuje 1,(6)~1,7 a yasminelle (33zl) 1,57
wiec zasadniczo wychodzi taniej (wiem,z e niewiele ;) ale zupelnie nie kumam po co tak kombinowac), zwlaszcza, ze yaz z reguly drozsze jest w aptekach :)

Good things come to those who wait.

Curly 

Wysłany: Sob 07 Mar, 2009 17:22 

u mnie jest po 38. hmm nie wiem, powiedziałam lekarzowi o moich krwawieniach i stwierdził, że taki system brania będzie odpowiedniejszy.

"Non è tempo per noi che non ci svegliamo mai..."

kota 

Wysłany: Nie 08 Mar, 2009 15:15 

hmm a co yaz ma konkretnie zrobic z krwawieniem- skrocic? :) ile trwa przerwa?

Good things come to those who wait.

Odpowiedz do tematu