Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Żyłki :(

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Justyce
Czw 24 Mar, 2011 16:21
Żyłki :(
Autor Wiadomość
ann86 

Wysłany: Pią 10 Sie, 2007 15:18 

karolka napisał/a:
taaa...w 2005 ... nie dziw się, że możesz być niezrozumiała.

Ulala nie zwróciłam uwagi na datę tematu . Sorki ;)

Pozdrawiam Cię Gość

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Pią 10 Sie, 2007 15:35 

a plasty jak w tej sytacji wygladaja?
chyba, ze jest jeszcze jakas inna metody antykoncepcji (procz NPR) ?

Olka 

Wysłany: Pią 10 Sie, 2007 16:07 

chadalusia napisał/a:
chyba, ze jest jeszcze jakas inna metody antykoncepcji (procz NPR)

NPR nie jest metodą antykoncepcji, nie wiesz jeszcze o tym? ;)

Też mam na nogach żyłki, takie od zawsze, ale ostatnio jest ich więcej. Idę właśnie do ginki- spytam się, co to może być i czy od tabsów, bo mam uczucie ciężkości nóg takie nieprzyjemne. W rodzinie miałam zakrzepicę, ale gin stwierdził, że to nie ma związku (dziadek).

A jeszcze co do kasztanowca- łykać tabletki jakieś, czy się smarować? Czy może Lioton 1000 lepszy?

Allegrowe czyszczenie półek, szaf i kosmetyczek. Zapraszam!!! :)

Aguu 

Wysłany: Pią 10 Sie, 2007 16:09 

Olu ja już przetestowałam trochę tych mazideł z kasztanowca, tabletki z tym tez brałam - i uważam, że nic nie działało na mnie tak dobrze jak Lioton1000 :)

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Pią 10 Sie, 2007 16:18 

Olka, zle to napisalam... i wyszlo jak wyszlo :oops:

Nie wiem, jak wyglada sprawa tej zakrzepicy, kto ja ma czy dziadek, czy mama, ale jest to dziedziczne i ona tez moze miec. Jak z nia bede gadac, to sie dowiem. Ale mimo wszystko ryzyko i tak jest, to jest fakt.

A ja po prostu mam sie zorientowac czy sa jakies metody antykoncepcyjne, ktore nie beda problemem w tej sytacji... :roll:

A zylki na nogach to ja tez mam i zyje :P Choc ostatnio mam wlasnie uczucie ciezkosci nog i bola mnie lydki. Ale to mi po pilce zostalo :P

Olka 

Wysłany: Pią 10 Sie, 2007 20:44 

No, ja wróciłam od ginki i kazała zrobić krzepliwość krwi, smarować Liotonem no i zmieniła mi tabletki na Micro :jupi:

chadalusia, już wiesz, o co mi chodziło ;)

[ Dodano: Pią 10 Sie, 2007 20:45 ]
Ja na pewno nie mam tego po żadnym sporcie. I żyłki też mam od zawsze- nigdy mi nie przeszkadzały. Ale teraz normalnie nogi mnie bolą. Mam nadzieję, że po Micro się zmieni (nie tylko to...).

Aguu 

Wysłany: Pią 10 Sie, 2007 20:55 

Olka napisał/a:
zmieniła mi tabletki na Micro :jupi:

witaj w klubie :jupi:

Olka napisał/a:
Ale teraz normalnie nogi mnie bolą. Mam nadzieję, że po Micro się zmieni

u mnie się zmieniło na lepsze zdecydowanie - czego i Tobie życzę ;)

destiny 

Wysłany: Pią 10 Sie, 2007 21:00 

Aguu napisał/a:
nic nie działało na mnie tak dobrze jak Lioton1000 :)

lioton rzadzi! rowniez polecam ;)

ZECIA28 

Wysłany: Sro 30 Lip, 2008 18:56 

destiny napisał/a:
lioton rzadzi!

mam teraz stojaca prace, 3 dni pod rzad po 12 godzin:( I wlasnie zauwazylam coraz wiecej pajaczkow na nogach. Lioton pomoze? Ale jak tym smarowac? Cale odnoza czy tylko miejsca pajaczkow?

A tak w ogole moze macie jakies sposoby sprawdzone, zeby jakos zabezpieczyc nogi przy takim obciazeniu zeby nie puchly, mniej bolaly, zeby pajaczki nie wyskakiwaly?

Życie nie powinno byc podróżą do grobu z intencją, aby dostać się tam bezpiecznie w atrakcyjnej i dobrze zakonserwowanej postaci...
Jest raczej ślizganiem się z boku na bok, z czekoladą w jednej dłoni, winem w drugiej, ciałem gruntownie wyeksploatowanym, totalnie wyczerpanym i z krzykiem... rozkoszy...

misia 

Wysłany: Pon 08 Cze, 2009 23:01 

Nie wiem czy to dokładnie do tego tematu, ale zauważyłam, że kiedy wypiję trochę więcej alkoholu boli mnie żyła na zgięciu lewej ręki, tak jakby w miejscy pobierania krwi. Co to może oznaczać? :shock:
Tylko proszę się ze mnie nie śmiać :!:

wracam do naturalnego koloru włosów

Olka 

Wysłany: Wto 09 Cze, 2009 20:03 

misia, może kwestia tego że alkohol poszerza żyły? Nie powinno to być nic groźnego, tak mi się wydaje. Jeśli nie masz z tą żyłą innych objawów.

arbre
[Usunięty]

Wysłany: Sro 29 Lip, 2009 23:05 

to ja jeszcze sie dopisze...
bralam od ponad roku Logest, 4 miesiace temu zmienilam bez konsultacji z lekarzem na Yasmin, i od jakiegos czasu tez mam wrazenie ze pojawilo mi sie wiecej zylek i uczucie ciezkich nog. Dzis bylam u ginekolog, powiedziala ze te zylki to defekt kosmetyczny ale nic niebezpiecznego, a gdybym miala zakrzepice to juz by sie ujawnila i nie mam co myslec o zagrozeniu zycia a zadne badania nie sa potrzebne. Ale u mnie w rodzinie zylaki, ciezkie, sa dziedziczne wiec martwie sie tak czy inaczej.

Zaufac jej opinii czy skonsultowac sie jeszcze z kims?
Z jednej strony, kiedys wykryla u mnie powazna i niezbyt spotykana chorobe, wiec powinnam jej chyba wierzyc. Z drugiej, powiedzialam, ze ze wzgledu na moja sytuacje moglabym zrobic jedno-dwumiesieczna przerwe, ale nie wiem czy warto sobie mieszac skoro zadnych poza pajaczkami negatywnych efektow nie ma - a odpowiedz byla, ze warto taka przerwe zrobic - no i to chyba nie jest zgodne z tym, co czytalam na forum, wiec jestem zdezorientowana... znacie moze jakiegos godnego polecenia gina w Wawie?

Szczęściara 

Wysłany: Sro 29 Lip, 2009 23:15 

http://www.antyforum.pl/v...a202dd37#240759

A nuż... :) Ja bym to jednak skonsultowała. Zawsze warto znać zdanie kilku lekarzy. Bowiem nikt nie jest nieomylny.

arbre
[Usunięty]

Wysłany: Czw 27 Sie, 2009 09:06 

wracam do moich problemów z zylkami, moze ktoras z was cos mi poradzi...

No wiec mam te moje zylki, stosuje Logest znow, i nie mam pojecia co robic.

Gin i lekarz pierwszego kontaktu twierdzi, ze moj problem jest tylko kosmetyczny, nic nie musze robic, ew. jesli mi wyglad nog przeszkadza, to moge je pozamykac - ale nie jest to konieczne. Flebolog tez powiedzial cos podobnego, ze jakiejs wielkiej koniecznosci interwencjio w moje zylki nie ma. Ale... jak mu o antykoncepcji wspomnialam, to jakos sie zasmecil, i powiedzial flebolodzy jej nie lubia i radzilby albo przestac, albo cos wewnetrznego zastosowac.

I jestem w kropce.

Pigulki lubie, bo zawsze w razie czego moge po prostu przestac brac, zreszta nigdy poza tymi zylkami nie mialam zadnych problemow. I nikt nie stwierdzil definitywnie : "nie bierz".

Czy ktoras z was przestala brac tabsy wlasnie ze wzgledu na problemy z krazeniem, czy bylo to spowodowane jakims kategorycznym zakazem, czy tylko takim dosyc niezobowiazujacym zaleceniem?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi