mam problem,od jakieos czasu mam takie pajaczki na łydkach.
kiedys sie tym nie przejmowlam zbytnio bo ma takie cos moja mama i jej ojciec (moj dzadek).
ale od ostatniego czasu chyba zaczna mi sie to powiekszac i zaczynaja mi sie robic mniejsze takie zylki w innych miejscach.
nie jest jeszcze bardzo zle,ale powoli zaczynam sie martwic.
podejrzewam ze pigulki wplywaja niekorzystnie na to,zazywam rigevidon i nie chcialbym odstawiac tabletek jako metody anty.
czy sa moze jakies inne tabletki (moze cerazette) ktore nie wplywaja tak bardzo na takie pajaczki.napiszcie cos na ten temat,jesli wicie.
odstawienie tabletek jest dla mnie trudna dcyzja ale nie bede narazac swojego zdrowia.
gadalam z lekarka na ostatniej wizycie-i jak zwykle poszla najmniejsza linia oporu i powiedziala-odstwaiamy!!
ale ja najpierw chce sie dowiedzic czy sa jakies inne mozliwosc rozwiazania tego problemu.
ja bym radzila zanim odstawisz sprobowc i zobaczyc jak bedzie przy cerazette/depo provera chyba tez moze byc/..jesli zmiana by nie pomogla to faktycznie moze lepiej zmienic metode anty na inna...
no dokładnie,mam jeszcze półtora opakowania rigevidonu a potem przezuce sie na cerazette.
bo nie wiedzualam tak do konca czy wlansie cerazetka nie bedzie tak bardzo wplywala na te moje żylaczki
Wiesz... To moze nawet nie byc zwiazane z pigulkami... Po prostu stajemy sie coraz starsze, a z wiekiem nasze zyly slabna... Wg. mnie mozesz albo przejsc na pigulki z mniejsza iloscia estrogenu (tu niestety pozostanie tylko III generacja, bo Loette jak nie ma tak nie ma) albo jesli problem by sie nadal poglebial na Cerazette.
Pozdrowionka
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Wysłany: Wto 03 Maj, 2005 11:34
tez bym sprobowala najpierw pigul z mniejsza zawartoscia estrogenu,a jesli dalej bedzie kiepsko,to zostaje cerazette,ktora raczej na takie rzeczy nie wplywa,bo to generalnie estrogen jest za nie odpowiedzialny.
ja bym spróbowala pigul z mniejsza iloscią estrogenów , poza tym te pajączki nie musza byc zwiazane z pigulkami, bierz jakies tabletki np z wyciągiem z kasztanowca czy inne na wzmocnienie ścian naczyn krwionosnych , poza tym u ciebie moze to byc dziedziczne , jesli mama i dziadek tak maja
spróbuj z mniejsza ilościa estrogenów i zobacz co sie bedzie dzialo
z drugiej strony ciekzo caly czas lykac te tabletki z kasztanowca.
z mniejsza iloscia estrogenów czyli harmonet,novynette itd?
Kurde
Didok a na novynette tez tak miałas ?? hmm......... moze nie potrzebna byla ta zmiana na tańsze ?? bo jesli na novynette było ok to moze spróbuj do nich wrócic??
dziewczyny maja racje, to wcale nie musi byc wina tabletek. ja tez mam pajaczki i takie inne, i to nie od tego - po prostu takie mam sklonnosci, i mysle, ze gdybym nie lykala tabsow, to i tak dzialoby sie to samo, co mam.
ale rob, jak chcesz, jesli sie boisz - po co masz ryzykowac?
ja sama zreszta chyba tez za czas jakis siegne po cerazette. jeszcze nie teraz, ale moze po wakacjach..
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
moze rzeczywsice na razie zostane przy rigevidonie bo to jest raczej na tle genetycznym-polowa rodziny ze strony mamy ma takie rzeczy.
po prostu ta cerazetka jets kuszaca tym,ze nie obciaza tak tych zylek.bo jeslu mialabym zmieniac tabletki to po co najpierw novynette a potem cerazetka,nie lepiej od razu zaczac ja brac.
kurde dalej sie waham,bo po prostu nie wiem co mam robic.
o ja biedna
Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 12:31
Ja też mam słabe żyły i moja ginekolog zaleciła mi branie rutinoskorbinu codziennie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum