Jest już temat o rolkach, a, że idzie zima chciałam się poradzić w podobnej kwestii.
Jeździć na łyżwach umiem, bardzo to lubię ale moje niestety już zakończyły swój żywot.
Chciałabym sobie kupić nowe i tu jest problem - wiem, że na 100% będa to figurówki ale takie jak do tej pory jeździłam czyli skórzane - czy plastiki - jak teraz są modne.
Wiem, ze plastikowe łyżwy lepiej trzymają kostkę i w ogóle jest w nich "sztywniej", ale sama nie wiem......czy koniecznie to co nowe i modne jest lepsze.
Ps. Żeby nie wyszło, ze jestem jaimś łyżwiarzem zawodowcem, ale w sezonie listopad/grudzień - marzec jestem na lodowisku raz w tygodniu.
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 23:27
Moja tesciowa wlasnie niedawno miala ten sam problem. Kiedys, za czasow liceum jezdzila na lyzwach. Koniecznie chciala figurowki, ale te standardowe- skorzane i sa calkiem fajne. Plastik- owszem jest modny teraz, ale wg mnie lepiej nadaje sie do hokejowek, przynajmniej mnie sie lepiej jezdzi na figurowkach skorzanych, zas hokejowki jak najbardziej plastik.
Plastik to jakaś masakra. W ogóle nie umiem w tym jeździć. Usztywnienie kostki - ok, ale przy jeździe figurowej trzeba mieć trochę "elastyczności". Ja byłabym więc w 100% za skórzanymi - tym bardziej, że umiesz już jeździć na łyżwach. Jak się było dzieciakiem, to wszyscy tylko skórzane mieli, a nie przypominam, żeby zdarzały się z tego powodu jakieś skręcenia, zwichnięcia itp.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
No nie wiem, czy tak samo.. technika samej jazdy jest zupełnie inna. Przecież nie odpychasz się bokami, tylko korzystasz z ząbków.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
No nie wiem, czy tak samo.. technika samej jazdy jest zupełnie inna. Przecież nie odpychasz się bokami, tylko korzystasz z ząbków.
Ke?
Ojej dziewczyny, odpychając się ząbkami to ducha można wyzionąć......i umęczyć się jak wariat.
Jeżdżąc na jakichkolwiek łyżwach odpychamy się krawędziami łyżew.
Ke?
Ojej dziewczyny, odpychając się ząbkami to ducha można wyzionąć......i umęczyć się jak wariat.
Jeżdżąc na jakichkolwiek łyżwach odpychamy się krawędziami łyżew.
Owszem, krawędziami, ale to nie jest do końca to samo, co w hokejowych. Jasne, że nie odpychamy się ząbkami, ale przez to, że są, technika wygląda trochę inaczej niż w przypadku łyżew zakończonych tak, jak hokejowe.
This is it:
'Nothing.'
no właśnie ząbki.. jadę, jadę, zapominam, że mam na nogach figurówki i buuum.. próbowałam w zeszłym roku i podziękuję.. a na hokejówkach.. przodem, tyłem, bokiem i nic się nie dzieje
Ja potrafię i na tych i na tych, ale Sonia, masz rację, inaczej się rozkłada środek ciężkości. Ciebie denerwują ząbki, mnie z kolei wkurza ich brak.
Na hokejówkach jeździ się dużo szybciej - tak mi się wydaje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum