Zagrozenia zwiazane z nieregularnym braniem tabletek
dziewczyny mam pytanie.biore cilest jestem w polowie drugiego opakowania. tabletki biore po godzinie 23 kazdego dnia. w ostatnia sobote zapomnialam wziac tabletke wzielam ja w niedz juz po uplywie 12h jak najszybciej i normalnie o 23. w we wtorek znowu zapomnialam wziac tabsa o 23 jednak wzielam go okolo 5 rano i kolejnego kolo 24 bo nie bylo mnie w domu niestety:/ od czwartku seks uprawialismy tylko z gumka. czy w przypadku jej zaslizgniecia sie juz uszkodzenia podczas seksu i tak bylam zabezpieczona?
maartha89, troszkę rozsądku i samodyscypliny by ci się przydało . Tabletki anty to nie są cukierki że można przyjmować je wtedy gdy ci się przypomni . Proponuję żebyś ustawiła sobie tzw. przypomnienie w telefonie .
_________________ "Carpe diem" - i o to chodzi !!!
maartha89, to spóźnienie ponad 12h było w 2 tygodniu? To bez paniki Poczytaj uniwersalną ulotkę na forum: http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=13 - tam masz ładnie opisane co robić w wypadku spóźnienia się z pigułką.
A spóźnienie o 6h nie miało wpływu na antykoncepcję.
linka656, nie wprowadzaj w błąd!
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Pati, Jedna zapomniana, następna spóźniona, kolejna też.....ja bym się zabezpieczała conajmniej tydzień po spóźnieniu mimo iż te następne nie przekraczały 12 h....no cóż.
Zakładając że to pierwsze spóźninie było w 2 tygodniu to teoretycznie nic się nie stało.....
linka656, ale to 5h spóźnienie było po paru dniach później Więc to w ogóle nie ma żadnego wpływu Jedynie to 12H spóźnienie mogło zaszkodzić, ale to zależy która to była pigułka - jeśli między 8 a 14 to nic się nie stało, a z treści mniej więcej wynika, że właśnie w drugim tygodniu to zapomnienie było.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Pati, zmieniłam posta, wcześniej źle dovczytałam, policzyłam bbo wyszły mi dwa spóźnienia ponad 12 no nic, przepraszam uprzejmie
Co nie zmienia faktu ze zdałoby się przypomnienie jakieś w telefonie .
Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 22:31
18go wzielam pierwsza tabletke a 21 mialam to zapomnienie 12h. czyli kochajac sie tydzien temu w srode tj. 25 bylam zabezpieczona?;/ przez tabletki (uzywalismy gumki wtedy i wlasnie wtedy po stosunku kiedy ja bylam na gorze zobaczylam ze z prezerwatywy wyplynela sperma
[ Dodano: Sro 02 Gru, 2009 23:02 ]
znaczy sie gumek uzywamy zawsze, nigdy nie kochamy sie bez..zawsze podwojne zabezpieczenie..pisalas ze 8-14dni, u mnie bylo 7 od srody 18 kiedy wzielam pierwsza tabletke do srody 25go
[ Dodano: Czw 03 Gru, 2009 06:38 ]
zle policzylam tabletki ze stresu :/ pierwsza wzielam 14go a ten seks kiedy zauwazylam sperme ktora wyplynela z gumki byl 25go wiec minelo 11dni..a to spoznienie z tabletka powyzej 12h bylo 20-go..tylko teraz z tego stresu zapomnialam czy tylko 20go sie spoznilam czy 21go tez :/
ulzylo mi... bo ja lykam ok 20/21... wczoraj poprostu... zapomnialam. byla to 14 tabletka z 2 opak. lyklam ja ok 11 rano,i znow dzisiaj o 20 (15). wiec mam czuc sie zabezpieczona? po tej przerwie czuje sie jak laik!!!!
natka87, tak, bo to drugi tydzień jest. Wzięłaś zapomnianą i następne bierzesz normalnie - wszystko w porządku.
pruti [Usunięty]
Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 19:03
Mam pytanie i prosze o szybką odpowiedz!!
Nie pamiętam czy wzięłam tabletkę byłą to tabletka 20 z 21!!! odrazu po tym opakowaniu zaczęłąm brać następne. Czy moja antykoncepcja jest przez to obniżona?? czekam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum