Przestałam brać Cilest jakieś 2 tygodnie temu, poźniej po 5 dniach dostałam okres, po tygodniu okres się skończył, kolejne 3 dni występowało plamienie. Dzisiaj kupiłam inne tabletki i chciałabym już zacząć je brać, ale na ulotce napisane jest, aby pierwszą pigułkę wziąć pierwszego dnia okresu. Czy pigulki (Rigevidon) będą działać, jeśli wezmę je teraz, po okresie, czy trzeba poczekać ten miesiąc? Któraś z was kombinowała tak przy zmianie pigułek?:p
Aiglos, każda tabletka działa tak samo. Możesz zacząć brać je teraz, ale nie będzie zabezpieczenia. Trzymaj się ulotki, a nie próbuj kombinować, bo to się może źle skończyć
Aiglos, jeśli weźmiesz tabletki teraz w środku cyklu to będziesz musiała zabezpieczać się dodatkowo(oprezerwatywa) całe opakowanie, bo tabletki nie będą w pełni skuteczne.
Jeśli zaś poczekach do pierwszego dnia nowego cyklu to tabletki będą działać odrazu.
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009 17:10
Cały miesiąc czekania O_o ale nie ma co wtrząchać niepotrzebnie hormony skoro i tak nie będą działać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum