Hej. Przyjmuję tabletki Qlaira, pominęłam dwie w trzecim tygodniu, drugiego dnia pominięcia wystąpiło u mnie krwawienie, na ulotce napisane jest żeby skontatkować się z lekarzem. Co mam zrobić dzisiaj jest trzeci dzień czy mam przyjąć normalnie tabletkę ominiętą (przyjumuję je normalnie o 21.00)? Czy tą , ktora jest wyznaczona na dzisiejszy dzien? Nowe opakowanie będę miala dopiero jutro
udywitan, ale które pigułki pominęłaś? one się różnią kolorami i składem
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
szczerze - nie pomogę Ci na sto procent.
Chyba zaczęłabym nowe opakowanie jak najszybciej,ale nie mam pojęcia kiedy wróci zabezpieczenie.
Teoretycznie jest tak, jakbyś była teraz po dwóch białych tabletkach, przy zwykłych pigułkach mozna skrócić opakowanie o kilka dni, więc i przy qlaira powinno być podobnie.
Wg mnie jutro bierzesz nowe opakowanie, dla pewności zabezpieczasz się te 9 dni i powinno być okej.
Te białe sa do wyrzucenia, a żółte możesz sobie zostawić jeśli chcesz mieć możliwość przesunięcia okresu w przyszłości.
Nie wiem, czy miałaś stosunki w czasie poprzedzającym zapomnienie, ale jeśli tak, to powinnaś zrobić test.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Dziewczyny, jak interpretować równo 12 godzinne spóźnienie? Właśnie o tyle spóźniłam się z trzecią tabletką Daylette (było to we wtorek, w środę rano przyjęłam i wieczorem wzięłam następną zgodnie z planem. Dodam, że tabletki biorę od prawie 2 lat a to moje drugie opakowanie daylette. Czy powinnam się dodatkowo zabezpieczać?
a która to pigułka? ja bym ją potraktowała jak spóźnioną.
3 z nowego opakowania. Czyli nie stosowac dodatkowego zabezpieczenia? Wydaje mi skę, że skoro tak dlugo czas przyjmuję juz hormony to ich poziom nie spadnie odrazu po przekroczeniu tych magicznycb 12 godzin.. Przed pominięciem stosunku nie bylo.
EVI, myślisz, że w moim przypadku połączenie tabletek razem z globulką bedzie ok? Czy tylko metody mechaniczne lub wstrzemięźlwość? U nas gumki odpadają..
Wydaje mi skę, że skoro tak dlugo czas przyjmuję juz hormony to ich poziom nie spadnie odrazu po przekroczeniu tych magicznycb 12 godzin..
To jest Twój wybór, ale to pierwszy tydzien i ryzyko, ze skuteczność działania pigułek spadnie, jest spore.
olczuch napisał/a:
myślisz, że w moim przypadku połączenie tabletek razem z globulką bedzie ok?
to tez Twój wybór globulki mają skuteczność antykoncepcyjną na poziomie ok 80%.
wczoraj troche popilam i nie pamietam czy wzielam tabletke Naraya (drugą z 1 tygodnia), ale w opakowaniu jej nie ma no i w aplikacji, w ktorej zaznaczam, ze wzielam tabletke jest zaznaczona wzięta, ale jak mowie troche zaszalalam wczoraj. nie za bardzo wiem co zrobic w takiej sytuacji. wszystko wskazuje na to, ze ja wzielam tylko po prostu nie pamietam, jednak troche sie martwie... w tygodniu placebo chlopak nie dochodzil "we mnie", jesli ta informacja miala miec znaczenie
Skoro nie ma tabletki w opakowaniu, nie sądzę żeby ktoś ją Tobie zabrał, ale niestety nikt na to pytanie Tobie nie odpowie. Rozumiem, że brałaś tabletkę podczas jakiejś imprezy, przypomnij sobie też czy nie wymiotowałaś 2h po zażyciu.
Dziewczyny, brałam antybiotyk i 7 dni "po" kończą mi się w sobotę. Zabijcie mnie, ale nie pamiętam momentu, w którym brałabym tabletkę a nie ma jej w blistrze. Wziąć na wszelki wypadek? Czy podwójna dawka jeśli faktycznie ją wzięłam wpłynie na skuteczność antykoncepcji?
unsichtbar, jakie bierzesz pigułki i ile Ci zostało do końca opakowania?
Madinette. Zostało 8, ale łączyłam jeszcze z resztką poprzedniego opakowania.
Wzięłam wczoraj tę tabletkę. Zrobiłabym normalnie przerwę, gdyby nie ten antybiotyk.
Co teraz z zabezpieczeniem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum