Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Zapomniana tabletka

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Guzik
Sob 16 Kwi, 2011 10:54
Zapomniana tabletka
Autor Wiadomość
Szczęściara 

Wysłany: Sob 28 Sie, 2010 10:30 

O to chodzi; dokładnie tak jak piszesz. 7 dni wstecz.

sielawa198621 

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 14:03 Zampomniana Tabletka

Mam pytanie dziewczyny zapomniałam łyknąć dzisiaj tapsa tj.10 tabletki i mogę ja zażyć dopiero dzisiaj o godz 22.30 i teraz mam pytanie czy jeśli jest to drugi tydzień i zażyje tabsa po 12 godzinach to muszę sie zabezpieczać czy nie?

[ Dodano: Wto 31 Sie, 2010 15:04 ]
Mam pytanie dziewczyny zapomniałam łyknąć dzisiaj tapsa tj.10 tabletki i mogę
ja zażyć dopiero dzisiaj o godz 22.30 i teraz mam pytanie czy jeśli jest to drugi tydzień i zażyje tabsa po 12 godzinach to muszę sie zabezpieczać czy nie?

misia 

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 14:07 

sielawa198621,
Cytat:
Pominięta 1 tabletka w drugim tygodniu
Powinna Pani przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe, nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek, a kolejne zażywać o stałej porze.
Skuteczność antykoncepcyjna preparatu jest zachowana i nie trzeba stosować dodatkowych metod zapobiegania ciąży.

źródło: http://www.antyforum.pl/u...ulotka-vt13.htm

Kickaa
[Usunięty]

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 15:50 

z góry przepraszam za poruszam zapewne temat, ktory był tu wałkowany setki razy. chyba potrzebuje pocieszenia.
otóż 'wydalilam' z siebie 4 tabletke (biore codziennie o 22, tym razem wziełam o 21.30 a przygody wydarzyly sie po polnocy)i nie wzielam kolejnej po tym incydencie.
wzielam 5tą dopiero nastepnego dnia o 22. wiem, ze popelnilam blad, ale nie mialam dostepu do tabsow.
stosunki byly dwa w 2 i 3 dniu brania tabletek. przerywane.
opakowanie skonczyłam wczoraj. po tej przygodnie nie wspolzylismy, nie bylo mozliwosci zaplodnienia poza tymi wstecznymi razami..

stad pytanie. jak szybko uaktywnia sie hormon ktory 'uruchamia' owulacje?

Zielona 

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 15:52 

Nie wiem jak szybko działają hormony, ale w tej sytuacji prawdopodobnie wchlonelas tabletkę przed sensacjami. skoro minęły już ponad dwa tygodnie zrób test i po sprawie.

natalenka 

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 15:53 

Kickaa, miałaś biegunkę?

Kickaa
[Usunięty]

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 16:08 

nie, wymioty.
jutro ide do gina.
i szczerze mowiac te nerwy za moment mnie zjedza żywcem..
a pigułka podobno sie wchlania 3-4godzin.. naczytalam sie wielu wielu glupot na forum..

Zielona 

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 16:27 

taki maksymalny czas to 4 h, ale przez te 2 i pół na pewno przynajmniej część się wchłonęła o ile nie cała. W czym problem? Test będzie już miarodajny po takim czasie.

Kickaa
[Usunięty]

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 16:32 

w pełnych gaciach strachu.
testy sa wiarygodne z rannego moczu, a poza tym jutro i tak czeka mnie ginekolog.
troche dziecinne, ale moge Was tylko prosic o trzymanie kciukow?

Juliette 

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 17:12 

Generalnie aż takich schiz bym sobie nie robiła, ale już i tak nic zrobić nie można. Kciuki masz ;)
" Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".

Kickaa
[Usunięty]

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 17:29 

musze sie tego oduczyć, ale wiecie same jak to jest z kobiecą fantazją.
Czasem nie działą w dobrą stronę.
i pomyslec ze to przez moja wlasna głupotkę.. :roll:
z góry dzięki. :)

Klauduś88
[Usunięty]

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 15:31 

witam,
widze ze to forum w miare zywe jest więc bardzo proszę o pomoc bo już spać nie mogę po nocach :( ((
ostatni stosunek odbyłam w niedziele, później do czwartku brałam tabletki i w czwartek była ostatnia (zawsze biorę o 20) w piątek powinnam była wziąć pierwsza z nowego opakowania ( bo biorę tabletki w systemie 24+4, bez robienia przerwy), nie miałam jednak dostępu do opakowania i wzięłam pierwszą tabletkę z nowego opakowania dopiero w sobote o 12.30 czyli minęło 12h, następna tabletkę wzięłam normalnie w sobote o 20... i teraz pytanie, czy jest ryzyko ciąży? jak duże? :( i czy to opakowanie które teraz biore mimo opóźnionej pierwszej tabletki zabezpiecza mnie? czy konieczne jest dodatkowe zabezpieczenie już do końca tego cyklu?
bardzo proszę o radę :(

Szczęściara 

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 15:42 

Nie robiłaś "przerwy", więc rozumiem, że połączyłaś opakowania. Nie mam przed sobą ulotki do tabletek w systemie 24+4, ale sprawdź co należy zrobić w przypadku pominięcia tabletki w 2. tygodniu/w środku opakowania. Bo tak czy siak, skoro łączysz op., to 1. tydzień jest pierwszy, ostatni jest ostatni, a te w środku traktujesz jak 2. tydzień.

Klauduś88
[Usunięty]

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 19:00 

te opakowania zawsze się łączy, 28 tabletek w opakowaniu i po ostatniej tabletce nastepnego dnia się bierze pierwszą z nowego opakowania :) ... zapomnianą tabletkę powinnam była wziąć w piątek a miałam 16 godzinne opóźnienie z nią (wzięłam w sobote) a w niedziele,5 dni wcześniej współżyłam i teraz się stresuję, duże jest prawdopodobieństwo ciąży? :(
ulotka mówi że jeśli w tygodniu poprzedzającym się nie wspołżyło to trzeba się tylko zabezpieczać przez następnych 9dni dodatkowo a jak się współżyło to mówi tylko o lekarzu, nic o skuteczności tego opakowania, więc sądzicie że to opakowanie działa? :( a do lekarza teraz udać się nie mogę, conajwyżej zrobić test. ehhh :(

kicia16
[Usunięty]

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 20:11 antykoncepcja wazne!

Witam,
używałam najpierw plastry anty Evra zmienialam je co wtorek teraz mialam 7 dniwowa przerwe i przechodze na tabletki tylko nie jestem pewna czy mam je wziasc dzisiaj czy jutro Pani ginegokolg mi powiedziala ze mam wziasc w osmym dniu czyli jutro ale troche mi to nie pasuje dlaczego w 8 a nie dzisiaj ?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi