Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

zapomniana tabletka

Poprzedni temat «» Następny temat
zapomniana tabletka
Autor Wiadomość
Verena 

Wysłany: Pon 06 Paź, 2008 11:42 

dziesiąta tabletka, to wg mnie 2. tydzień, ale moze ja inną matematyke stosuję ;)

Co zrobić w takim wypadku? Polecam zapoznanie się z tym tematem:
http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=13

Wietrzenie szafy ;)

Sklepik wika.net.pl - dzieciowe różności

Jasmina
[Usunięty]

Wysłany: Pon 06 Paź, 2008 11:56 

Rzeczywiście, teraz dopiero pomyślałam logicznie, dziękuję :)

sandra18
[Usunięty]

Wysłany: Pią 10 Paź, 2008 20:10 

Potrzebuję, żeby ktoś mnie utwierdził ze dobrze rozumuje. Przejrzałam te 70 stron mniej wiecej ale jak sie nie zapytam osobiscie to nie da mi to spokoju. Zapomniałam 15 tabletki przypomniało mi sie na drugi dzien i wziełam dwie naraz potem wszystko normalnie, obecnie biore a raczej zaczełam drugie opakowanie pod rzad. Mam dwa pytanka: Przy 13 tabletce w nocy kochałam sie z chłopakiem ale nie konczył we mnie... czy w zwiazku z zapomniana 15-nasta tabletka i dalszymi postepowaniami z mojej strony( łaczenie opakowan) cos mi grozi ...raczej mi sie wydaje ze ciaza mi nie powinna grozic ale jak byscie mnie utwierdzili to byłoby miło. Kolejne pytanie ile czasu po tym zapomnieniu moge normalnie zaczac wspolzyc... wystarczy tydzien czy lepiej odczekac cały cykl. Z góry dziekuje i przepraszam za kolejne rutynowe pytanie :P

gorgusia 

Wysłany: Pią 10 Paź, 2008 20:19 

Twoje postępowanie w porządku. Według mnie tydzień wystarczy :) łącząc opakowania wszystko jest ok :)

[ Dodano: Pią 10 Paź, 2008 21:21 ]
dodatkowo patrz w ulotce
http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=13
w ogóle nie musisz się dodatkowo zabezpieczać, skoro przyjęlłaś zapomniana tabletkę i jeżeli połączyłaś opkaowania.

Jasmina
[Usunięty]

Wysłany: Pią 10 Paź, 2008 21:00 

Jeżeli zapomniałam dwóch tabletek pod rząd z drugiego tygodnia, to mogę liczyć na zabezpieczenie?

gorgusia 

Wysłany: Pią 10 Paź, 2008 21:21 

Chyba niekoniecznie, bo jednak to już są dwie tablety i duży spadek poziomu hormonów....

Ariena
[Usunięty]

Wysłany: Sro 15 Paź, 2008 13:52 

Ja pisałam na 70 str o moim przypadku. Moze to bedzie pocieszenie dla tych które też zapomniały tabletki w 1 tygodniu i po 48 godzinach sobie o tym przypomniały (pominięta 5 tabletka) a 2 dni wcześniej miały stosunek. Minęło 25 dni od stosunku, nie mam objawów ciąży, dostałam okres więc raczej nie jestem w ciąży i już nawet nie chce tego sprawdzać testem :jupi:

Pati 

Wysłany: Czw 16 Paź, 2008 10:07 

Ariena, żadne to pocieszenie, bo nie u każdej od razu obniżony poziom hormonów spowoduje owulację. Nawet w ogóle się nie zabezpieczając u każdego jest inna procentowa szansa na ciążę.
A poza tym stosunek 2 dni przed zapomnieniem pigułki jest raczej stosunkiem bezpiecznym. Co innego stosunek w dniu zapomnienia lub po zapomnieniu...

karola111
[Usunięty]

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 09:47 

zapomnialam wziac ostatnia tabletke z blistra.powinnam ja wziac w niedziele.w sobote nad ranem o godzinie 4 kochalam sie bez prezerwatywy,to bylo prawie tydzien po ost.tabletce.mialam jeszcze lekkie krwawienie..co prawda chlopak nie skonczyl we mnie,ale mimo wszystko.czy mimo zapomnienia tej ost,tabletki mialam jakas ochrone?nie mialam pod reka ginekologa i wyczytalam w necie,ze zamiast postinoru mozna wziac zwikszona ilosc tabletek anty ktore sie uzywa,wzielam 4 w przeciagu 24 h.
bylam u gina i powiedzial,ze ryzyko jest nikle,ale mimo wszystko mam obawy.czy zdarzylo sei wam cos takiego?

Wampirek 

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 09:56 

karola111, wzielas 20 tabletek - jest ok, gdyż po 16 jesteś już zabezpieczona.
Jeśli chodzi o ochronę to zależy czy wzięłaś po 7 dniach przerwy tabletkę z kolejnego opakowania, z tym, że przerwa zaczęła się w niedziele :!:
Nie może być dla kobiety większej udręki niż mężczyzna, który jest tak dobry, tak wierny, tak kochający, tak niepowtarzalny i który nie oczekuje żadnych przyrzeczeń. Po prostu jest i daje jej pewność, że będzie na wieczność.

Boisz się tylko, że ta wieczność – bez tych wszystkich standardowych obietnic – będzie krótka.

S@motność w Sieci J.L. Wiśniewski

karola111
[Usunięty]

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 09:57 

a i tabletki zaczelam brac po 7dniach od zapomnienia tamtej.

Villemcia 

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 10:00 

no to ja nie kumam po jakie licho bylo robic metode awaryjna, jak ani przerwy nie wydłuzyłas, ani nic sie nie stalo ze zapomnialas ostatnia tabl. zazyc...

stotka 

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 10:05 

apropo tej awaryjnej - to nie jest przypadkiem tak, ze tylko okreslone tabletki mozna (http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=392), a nie te, ktore sie normalnie bierze?

Villemcia 

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 10:17 

stotka napisał/a:
apropo tej awaryjnej - to nie jest przypadkiem tak, ze tylko okreslone tabletki mozna (http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=392), a nie te, ktore sie normalnie bierze?
tak mozna tylko okreslone to raz...a dwa po 12 h powinna zazyc kolejne 4

Ewunia2008
[Usunięty]

Wysłany: Sro 22 Paź, 2008 18:27 WIEM ZE ZAPOMNIALAM

dziewyczyny blagam o szyba opdowiedz ..po prostu z calego tego stresu jaki mam ostatnio zapomnialam pierwszej tabletki !!!!!!sie ocknelam dzisiaj ze sroda...i z nerwoo teraz nie moge juz zanlezc odpowiedzi ani watku jakiegos starego w ktorym stoi odpowiedz ..wiec prosze jak najszybciej mi napiszccie ...bo nie wiem czy mam dzisiaj dwie brac a chyba tak ..i i le sie zabezpieczac dodatkowo i w sumie to kiedy dostane okres ??dzien pozniej ??????PLISS I przepraszam za ten watek ..,moze byc tez link od watku ..czekam :? :( :?: :?: :?: :?: :?: :?: :cry: i dziekuje

Odpowiedz do tematu