Rzeczywiście, teraz dopiero pomyślałam logicznie, dziękuję
sandra18 [Usunięty]
Wysłany: Pią 10 Paź, 2008 20:10
Potrzebuję, żeby ktoś mnie utwierdził ze dobrze rozumuje. Przejrzałam te 70 stron mniej wiecej ale jak sie nie zapytam osobiscie to nie da mi to spokoju. Zapomniałam 15 tabletki przypomniało mi sie na drugi dzien i wziełam dwie naraz potem wszystko normalnie, obecnie biore a raczej zaczełam drugie opakowanie pod rzad. Mam dwa pytanka: Przy 13 tabletce w nocy kochałam sie z chłopakiem ale nie konczył we mnie... czy w zwiazku z zapomniana 15-nasta tabletka i dalszymi postepowaniami z mojej strony( łaczenie opakowan) cos mi grozi ...raczej mi sie wydaje ze ciaza mi nie powinna grozic ale jak byscie mnie utwierdzili to byłoby miło. Kolejne pytanie ile czasu po tym zapomnieniu moge normalnie zaczac wspolzyc... wystarczy tydzien czy lepiej odczekac cały cykl. Z góry dziekuje i przepraszam za kolejne rutynowe pytanie
Wiek: 23 Dołączyła: 13 Lis 2005 Posty: 246 Skąd: warszawa
Wysłany: Pią 10 Paź, 2008 20:19
Twoje postępowanie w porządku. Według mnie tydzień wystarczy łącząc opakowania wszystko jest ok
[ Dodano: Pią 10 Paź, 2008 21:21 ]
dodatkowo patrz w ulotce
http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=13
w ogóle nie musisz się dodatkowo zabezpieczać, skoro przyjęlłaś zapomniana tabletkę i jeżeli połączyłaś opkaowania.
Jasmina [Usunięty]
Wysłany: Pią 10 Paź, 2008 21:00
Jeżeli zapomniałam dwóch tabletek pod rząd z drugiego tygodnia, to mogę liczyć na zabezpieczenie?
Wiek: 23 Dołączyła: 13 Lis 2005 Posty: 246 Skąd: warszawa
Wysłany: Pią 10 Paź, 2008 21:21
Chyba niekoniecznie, bo jednak to już są dwie tablety i duży spadek poziomu hormonów....
Ariena [Usunięty]
Wysłany: Sro 15 Paź, 2008 13:52
Ja pisałam na 70 str o moim przypadku. Moze to bedzie pocieszenie dla tych które też zapomniały tabletki w 1 tygodniu i po 48 godzinach sobie o tym przypomniały (pominięta 5 tabletka) a 2 dni wcześniej miały stosunek. Minęło 25 dni od stosunku, nie mam objawów ciąży, dostałam okres więc raczej nie jestem w ciąży i już nawet nie chce tego sprawdzać testem
Ariena, żadne to pocieszenie, bo nie u każdej od razu obniżony poziom hormonów spowoduje owulację. Nawet w ogóle się nie zabezpieczając u każdego jest inna procentowa szansa na ciążę.
A poza tym stosunek 2 dni przed zapomnieniem pigułki jest raczej stosunkiem bezpiecznym. Co innego stosunek w dniu zapomnienia lub po zapomnieniu...
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
karola111 [Usunięty]
Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 09:47
zapomnialam wziac ostatnia tabletke z blistra.powinnam ja wziac w niedziele.w sobote nad ranem o godzinie 4 kochalam sie bez prezerwatywy,to bylo prawie tydzien po ost.tabletce.mialam jeszcze lekkie krwawienie..co prawda chlopak nie skonczyl we mnie,ale mimo wszystko.czy mimo zapomnienia tej ost,tabletki mialam jakas ochrone?nie mialam pod reka ginekologa i wyczytalam w necie,ze zamiast postinoru mozna wziac zwikszona ilosc tabletek anty ktore sie uzywa,wzielam 4 w przeciagu 24 h.
bylam u gina i powiedzial,ze ryzyko jest nikle,ale mimo wszystko mam obawy.czy zdarzylo sei wam cos takiego?
karola111, wzielas 20 tabletek - jest ok, gdyż po 16 jesteś już zabezpieczona.
Jeśli chodzi o ochronę to zależy czy wzięłaś po 7 dniach przerwy tabletkę z kolejnego opakowania, z tym, że przerwa zaczęła się w niedziele
_________________ Nie może być dla kobiety większej udręki niż mężczyzna, który jest tak dobry, tak wierny, tak kochający, tak niepowtarzalny i który nie oczekuje żadnych przyrzeczeń. Po prostu jest i daje jej pewność, że będzie na wieczność.
Boisz się tylko, że ta wieczność – bez tych wszystkich standardowych obietnic – będzie krótka. S@motność w Sieci J.L. Wiśniewski
karola111 [Usunięty]
Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 09:57
a i tabletki zaczelam brac po 7dniach od zapomnienia tamtej.
no to ja nie kumam po jakie licho bylo robic metode awaryjna, jak ani przerwy nie wydłuzyłas, ani nic sie nie stalo ze zapomnialas ostatnia tabl. zazyc...
Wiek: 21 Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 273 Skąd: spod ziemi
Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 10:05
apropo tej awaryjnej - to nie jest przypadkiem tak, ze tylko okreslone tabletki mozna (http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=392), a nie te, ktore sie normalnie bierze?
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
apropo tej awaryjnej - to nie jest przypadkiem tak, ze tylko okreslone tabletki mozna (http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=392), a nie te, ktore sie normalnie bierze?
tak mozna tylko okreslone to raz...a dwa po 12 h powinna zazyc kolejne 4
Ewunia2008 [Usunięty]
Wysłany: Sro 22 Paź, 2008 18:27
WIEM ZE ZAPOMNIALAM
dziewyczyny blagam o szyba opdowiedz ..po prostu z calego tego stresu jaki mam ostatnio zapomnialam pierwszej tabletki !!!!!!sie ocknelam dzisiaj ze sroda...i z nerwoo teraz nie moge juz zanlezc odpowiedzi ani watku jakiegos starego w ktorym stoi odpowiedz ..wiec prosze jak najszybciej mi napiszccie ...bo nie wiem czy mam dzisiaj dwie brac a chyba tak ..i i le sie zabezpieczac dodatkowo i w sumie to kiedy dostane okres ??dzien pozniej ??????PLISS I przepraszam za ten watek ..,moze byc tez link od watku ..czekam i dziekuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum