Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

zapomniana tabletka

Poprzedni temat «» Następny temat
zapomniana tabletka
Autor Wiadomość
rudzia
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Sty, 2009 14:51 

dziekuje wam właśnie mi tabletki kończą sie 7 lutego i zobaczymy co będzie.dziękuje za porady. heheh a co do ciaży dużej to strzeliłam małą gafe żle zapisałam chodziło mi czy są duże szanse na zajście w ciąże hehehe no ale każdemu zdaży się pomyłka.bardzo ale to bardzo dziekuje.
ps.tabletki staram się brać regularnie nigdy mi sie nie zdażyło żebym zapomniała ale w tym miesiacu to nastąpiło z problemów osobistych za duzo mam na głowie i zapomniałam.;)dzieki dziewczyny za pomoc

anja
[Usunięty]

Wysłany: Pon 30 Mar, 2009 12:27 

ja tez mam pytanie zapomnialam 2 lub 3 pigulki z pierwszego tyg:( wiem ze powinnam sie zabezpieczac przez kolejne 7 dni, ale niestety cos zle policzylam i juz 6 dni wspolzylam bez dodatkowego zabezpieczenia:( jak myslicie czy jest duze prawdopodobienstwo ze wpadlam ? :( dzsi czyli 12 dnia po stosunku zrobilam test niby nic nie wykazal ale i tak sie bardzo martwie, a wczoraj wzielam ostatnia tabletke i czekam ....

Bas 

Wysłany: Pon 30 Mar, 2009 12:38 

No jakies prawdopodobienstwo jest, moze nie duze ale jest. Wiarygodny wynik testu wychodzi najwczesniej 14 dnia od stosunku. Masz teraz przerwe wiec czekaj na krwawienie z odstawienia, a jezeli dalej bedziesz miala obawy za kilka dni powtorz test.

JuliaC11
[Usunięty]

Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009 13:06 

Drogie dziewczęta!:)
Wiem, że już tysiące razy było to wałkowane, ulotkę czytałam kilkanaście razy, a tabletki stosuję już przeszło rok (Mercilon). Mianowicie, wczoraj zapomniałam wziąć 4 tabletkę z blistra. Powinnam nią przyjąć wczoraj o 22, a przypomniałam sobie o tym fakcie dziś o 9 rano i od razu ją wzięłam. Wiem, że nie minęło tych magiczne 12 godzin tylko 11 ale ciśnienie nieźle mi podskoczyło, zwłaszcza, że pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. Wiem, że takie zapominanie na początku opakowania jest niebezpieczne... I niby nie było tych 12godz i tak już się strasznie denerwuję. W ulotce jest napisanie,że w przypadku pominięcia tabletki w 1 tyg jeżeli ten czas minął należy się zabezpieczać dodatkowo przez kolejne 7 dni... I w tym przypadku ostatnie stosunki są niezabezpieczone (choć u mnie ostatni był kiedy brałam poprzednie opakowanie- sam koniec)... Czy któraś z Was miała taką sytuację? W następnym tygodniu jadę do domu i nie wiem czy zabezpieczać się dodatkowo nawet do końca opakowania dla własnego zdrowia psychicznego czy nie? Wiem, że panikuję ale chciałabym żeby ktoś może trochę mnie pocieszył, żebym mogła się trochę uspokoić.
Wiem i zdaję sobie sprawę, że 11 godzin to nie 12 ale i tak nie mogę zaznać spokoju w związku z tą sytuacją :P
Z góry dziękuję i przepraszam za trucie tyłka :P

emileczka 

Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009 22:51 

ja się trzymam ulotki niemal do bólu-11 godzin to mniej niż 12,więc nie ma powodu do zmartwień :mrgreen:
stosunek z końca opakowania był zabezpieczony-znowu nie ma się czym martwić :mrgreen:
ale jeśli wiesz,że mimo wszystko będziesz cały miesiąc mieć pełne portki ze strachu,to się dla własnego spokoju zabezpiecz.nie trzeba kompletnie i ja na taką sytuację jak Twoja nawet nie zwróciłabym większej uwagi,ale szkoda Twoich nerwów :wink:

JuliaC11
[Usunięty]

Wysłany: Sro 08 Kwi, 2009 18:11 

Bardzo dziękuję za Twoją odpowiedź :) Pomyślałam o tym raz jeszcze i już trochę wyluzowałam... Portek pełnych nie będę może mieć, ale jak to mawiają "przezorny zawsze ubezpieczony" :P

Magda001
[Usunięty]

Wysłany: Sob 23 Maj, 2009 18:46 

Witam dziewczyny:)
Jakiś czas temu zapomniałam pierwszej tabletki z nowego opakowania i postąpiłam tak jak było w instrukcji czyli 7 dni dodatkowego zabezpieczenia. Mój problem polega na tym, że dzisiaj dostałam miesiączkę, a zostało mi w opakowaniu jeszcze 3 tabletki i prawidłowo miesiączkę powinnam dostać dopiero za tydzień. Co się stało, że "przyszła" tak szybko? Może ktoś maił podobny przypadek...?

misia 

Wysłany: Nie 24 Maj, 2009 11:47 

Magda001, krwawienie możesz dostać wcześniej niż zakończenie brania tabletek, dziewczyny już pisały o tym i jest to całkiem normalne , nie masz powodu do obaw

i nie miesiączkę tylko krwawienie bo przy braniu tabletek nie ma cyklu miesięcznego

sonjia 

Wysłany: Nie 18 Lip, 2010 12:12 

witam ! mam ogromny problem z tabletkami. pierwszego tygodnia wszystko było ok. jednak w drugim zaczęła się nerwowa atmosfera i zaczęły się problemy. 2lipca wzięłam pierwszą tabletkę . do 13 lipca wszystko było w porządku. wtedy się zaczęło- pierwsza zapomniana tabletka.. przyjęłam ja grubo po 12 książkowych godzinach wraz z tabletka następnego dnia. później 16-17-18(czyli dziś) lipca - nie mam możliwości przyjęcia tabletek . zaczyna się trzeci tydzień... myślę, że nie byłoby to dla mnie aż takim problemem gdyby nie " pełne stosunki " prawie każdego dnia. ( od 16 co dzień) czy ryzyko ciąży jest duże ? co zrobić w takiej sytuacji ? dziękuję za pomoc :oops:

Odpowiedz do tematu