Dołączę sie do tematu.
Otóż dziś (pzred chwilą!) zorientowałam się, że wczoraj zapomniałam tabletki. To jest ostatni tydzień brania, więc spoko - wiem, co trzeba zrobić, niebezpieczeństwa raczej chiba nie ma.
Ale pzry okazji nasunęło mi sie takie pytanie: a jak wyglada sprawa, jeśli w pewnym momencie (pod koniec opakowania) orientuje sie, że nie wzięłam tabletki, ale za cholere nie można ustalić, kiedy ta tabletka nie została połknieta. Krótko mówiąc - czy pominięcie i nie uzupełnienie jak najszybciej jednej tabletki to duże ryzyko?
raczej tak,jesli jest az takie rozgraniczenie w "regulaminie" brania i wazne jest kiedy tabletka 9w którym tygodniu) zostala zapomniana.
mysle ze jesli nie wiadomo kiedy to wtedy cały cykl moze byc w niebezpieczenstwie
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 10:02
kude, ja sie tak dobrze nie znam na tym zapominaniu. to wole sobie brac regularnie i systematycznie i mam problem z glowy
ale etz mysle, ze jak nei wiadomo, to moze byc zachwiana pewnosc calego cyklu.
a jak wyglada sprawa, jeśli w pewnym momencie (pod koniec opakowania) orientuje sie, że nie wzięłam tabletki, ale za cholere nie można ustalić, kiedy ta tabletka nie została połknieta. Krótko mówiąc - czy pominięcie i nie uzupełnienie jak najszybciej jednej tabletki to duże ryzyko?
jelsi zapomnisz np. 16 a przypomnisz sobie przy 18/ale 17 wzielas juz/ to bierzesz poprostu 2 opakowania pod rzad i tyle..jak nie wzielas 17 a przypominasz sobie przy 18 ze nie bralas to traktujesz to jako juz 2 dzien pzrerwy
jak przypomnisz sobie dopiero np. w przerwie/chociaz nie wiem jak mozna nie zauwazyc ze zaczela mi sie pzrerwa a ja mam wcia z 1 tabletke w blistrze/ to poprostu ja bym sie zabezpieczala przez 7 kolejnych dni przewy jak i 7 dni brania tabletek..
jak mialas stosunek przed zapomnieniem-to jest szansa na ciaze...
No tak mi się zdawało, dobra, na szczęście to pytanie teoretyczne, ufff...
Niemniej jednak muszę sobie telefon z przypominajką chyba sprawić, bo normalnie wrrr z tymi tabsami :/
O W MORDE Zapomnialam pigulki wczoraj! I wzielam ja teraz, no ale juz po zawodach, bo 12 h minelo. Kurde. Wczorajsza to 8 pigulka, czyli rozpoczynajaca 2 tydzien. Kurwa mac, pierwszy raz mi sie zdarzylo - tato mnie zagadal, przypominacz sie wlaczyl, wylaczylam, gadalam dalej i zapomnialam. To teraz 7-dniowa dodatkowa zabezpieczalnia? To chyba jednak odloze moment pooperacyjny na jeszcze pozniej... :/
u mnie za pierwszym razem to fest skoczylo mi cisnienie. bez kitu.
zawsze kiedys musi byc ten pierwszy raz, swieta prawda.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
No mi tez cisnienie skoczylo, bo moj facet mial wczoraj ochote na co nieco a tu dupa. Dodatkowo jak zobaczyl komplecik od Kasiulli to straszyl mnie, ze jego zboj wyjdzie w nocy i mnie zaatakuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum