Cześć Dziewczyny! Mam taki problem. Od dłuższego czasu biorę tabletki Yasminelle. W tym miesiącu – niestety nie potrafię dokładnie określić kiedy - prawdopodobnie pod koniec blistra (2/3 tydzień) zapomniałam wziąć 2 tabletki i nie przyjęłam ich od razu, tylko nieświadomie zupełnie pominęłam i przyjmowałam tabletki o określonej porze przez kolejne dni. Zorientowałam się dopiero wczoraj, kiedy nie powinna zostać mi już żadna tabletka z blistra a zostały te 2 – zapomniane, więc wzięłam jedną wczoraj i drugą dzisiaj o normalnej porze przyjęcia tabletki (nie wiem czy dobrze postąpiłam). Jestem w trakcie leczenie nadżerki więc od 14 kwietnia nie było stosunku. Moje pytanie dotyczy tego jak teraz przyjmować tabletki – czy rozpocząć nowe opakowanie bez przerwy, czy zrobić przerwę 7-dniową czy 5- dniową (z racji tego, że na wczoraj i dziś przypadają te 2 dni). Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
wg mnie nie powinnas robic przerwy i wszystko powinno byc ok.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum