Hej .. mam taki problem mianowicie mialam zatrucie i zwymiotowalam tabletkę 3,5h po jej wzięciu, bylo to w nocy wiec zaspana zapomnialam zeby wziac drugą i wzielam ją rano, bylo to 11,5h po godzinie o ktorej zawsze biore tabse. wiem ze nie spoznilam sie ponad 12h ale mimo to bylo blisko. no i pozniej 5 godzin po wzięciu znow nastapiły wymioty po czym juz dalej dobrze sie czulam. Boje sie ze tabletki sie nie wchlanęły...chociaz bralam je na pusty żołądek (więc moze jakos szybciej sie wchlanialy) ( nie wiem co mam teraz myslec. Zabezpieczalismy sie gumkami ale nie wiem czy adzialaly moje tabletki...
basiureczux, po co zakładasz nowe tematy?
Nie spóźniłaś się z przyjęciem tej 2-giej tabletki, minęły 4 godziny od kolejnych wymiotów, nie widzę problemu, zareagowałaś prawidłowo.
basiureczux [Usunięty]
Wysłany: Pią 14 Sie, 2009 17:42
przepraszam (( bo jestem straszna panikara:D nie krzyczcie na mnie:( xD
katrin [Usunięty]
Wysłany: Pią 22 Sty, 2010 21:36
Przepraszam, jeśli to powtórka tematu będzie, ale jestem nowa tutaj, przeeczytałam regulamin, przeglądam tematy i nie mogą odszukać miejsca, gdzie mogłabym znaleźć odpowiedź na moje pytanie. Biorę Kontracept od jakiegoś czasu, 13.01.2010 zaczęłam normalnie przewrę, 17.01. był stosunek, 19.01. o 20.00 (czas kiedy normalnie biore tabletki) połknęłam I tabletkę z nowego opakowania. Jednak o 24.00 zaczęły się wymioty i trwały z przerwami do 10.00 rano. Pomyślałam wówczas, że czas do wchłonięcia był wystarczający, więc następną tabletkę wzięłam normalnie o 20.00. Jednak dziś jest 22.01 . i od wczoraj mam wątpliwości. Właściwie nie wiem co mam myśleć. Zadzwoniłam do 2 lekarzy, każdy mówi co innego (1 zalecił postinor, 2 zabezpieczać się do następnego blistra). Mam nadzięję na jakąś mądrą radę od Was, mądre zdanie. A, nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale w sierpniu chciałabym zacząć starać się o dziecko. Będę wdzięczna za radę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum