Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Zaufanie w związku

Poprzedni temat «» Następny temat
Zaufanie w związku
Autor Wiadomość
Justyce 

Wysłany: Czw 27 Sie, 2009 10:11 

stotka napisał/a:
a ja mam gigantyczny problem z zaufaniem
i nie wiem co z tym zrobic, nie wiem jak to zmienic

Pogadaj z nim.
Z doświadczenia wiem, że takie rozmowy uzdrawiają i dodają spokoju. Jeśli jest odpowiedzialny, wyrozumiały, to powie Ci na pewno parę uspokajających słów.

A z drugiej strony pomyśl o sobie - z czego taki strach może wynikać? Czego tak naprawdę się boisz? Boisz się zranienia, zawodu, krzywdy? Pomyśl o tym i zastanów się, czy Twoje obawy są uzasadnione i czy da się to jakoś rozwiązać.
Dostałam kiedyś od Moni linka do fajnego artykułu, przeczytaj sobie:
http://www.charaktery.eu/...ni-jak-dorosli/
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

arbre
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Sie, 2009 16:43 

daja do myslenia wasze wypowiedzi.

Ja jestem, albo zaczynam byc, z kims na odleglosc. I nie jestem w stanie pozbyc sie zazdrosci niestety, zaczynam miec obsesje, jak tak dluzej pojdzie to chyba postaram sie nauczyc hackowania...

on potrafi byc naprawde wspanialy, i na zywo, i przez net... ale z drugiej strony czasami o cos go prosze, cos waznego dla mnie, a on "nie ma czasu"... a potem widze ze w tym czasie strzelal "like" na zdjecia jakiejs laski na Facebooku :(

Nie mialam czasu poznac jego wszystkich znajomych, wiem ze faktycznie jest niesamowicie zajety, w sumie to jego kreatywnosc mnie kreci wlasnie, ale jak dlugo mozna faceta tlumaczyc?

wkurza mnie, ze nie mowi mi o takich "szczegolach", jak to ze zmienilo mu sie miejsce konferencji z Madrytu na Barcelone - a ja akurat do Barcelony moglabym w tym momencie sie przeleciec, moglibysmy sie zobaczyc, tylko mu do glowy nie przyszlo...

i chyba nawet bardziej poprzeszukiwalabym mu wszystko zeby poznac jego zycie... plany... prace... niz przez dziewczyny. naprawde kusi mnie przejrzenie jego poczty, kont spolecznosciowych, historii korespondencji... tyle ze nie wiem jak :P ale chyba juz jestem blisko szukanie jakis informatycznych pomocy

moni 

Wysłany: Pią 28 Sie, 2009 16:56 

arbre napisał/a:
chyba nawet bardziej poprzeszukiwalabym mu wszystko zeby poznac jego zycie... plany... prace... niz przez dziewczyny. naprawde kusi mnie przejrzenie jego poczty, kont spolecznosciowych, historii korespondencji... tyle ze nie wiem jak ale chyba juz jestem blisko szukanie jakis informatycznych pomocy

Nie bardzo rozumiem, wydawać by się mogło, że takie informacje możemy uzyskać od partnera, pytając go po prostu. (Poza historią korespondencji rzecz jasna).
Dla mnie takie szperanie jest obrzydliwe i bezsensowne.
I tak jak łatwo mi zrozumieć kobietę, która w silnych emocjach i lęku sprawdza telefon w poszukiwaniu śladów kochanki, tak zupełnie nie rozumiem intencji osoby, która chce prześwietlić czyjeś życie, szperając w jego osobistych rzeczach, korespondencji itp. Gdyby ktos postąpił w taki sposób ze mną, poczułabym się okradziona. Okropność!

"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."

arbre
[Usunięty]

Wysłany: Pią 28 Sie, 2009 17:14 

ja wiem ze obrzydliwe :(

Nie wiem, czy to roznice kulturowe, czy taka osobowosc po prostu, ale pytanie nie wiele wnosi. Nie chce w szczegoly wchodzic, ale to wyglada tak mniej wiecej - kiedys pytalam " kiedy bedziesz w Madrycie" . Odpowiedź "na wiosne"... potem nauczylam sie pytac "kiedy DOKLADNIE bedziesz w Madrycie"... to odpowiedz jest "w kwietniu"... moze to poludniowe lekkie nastawienie do takich detali, ale ja proszac o wolne nie powiem szefowi "na wiosne"...

wiec ja sie pytam i dostaje bialej goraczki na "pelne detali" odpowiedzi, a on pewnie sie wkurza, ze ja sie czepiam. Na zywo to nie wygladalo tak zle, ale jak znow jestesmy daleko - tragedia. Nie chce zepsuc tego co bylo i jest, ale trudno mi jest to zniesc. Naprawde chyba obojgu byloby latwiej gdybym cichcem sie o tych sprawach dowiedziala. Zwlaszcza ze chlopak potrafi strzelic focha, ze o czyms nie pamietam, a to on mi nie powiedzial, ze cos u niego sie zmienilo.

stotka 

Wysłany: Pon 07 Wrz, 2009 15:29 

Justyce napisał/a:
stotka napisał/a:
a ja mam gigantyczny problem z zaufaniem
i nie wiem co z tym zrobic, nie wiem jak to zmienic

Pogadaj z nim.
Z doświadczenia wiem, że takie rozmowy uzdrawiają i dodają spokoju. Jeśli jest odpowiedzialny, wyrozumiały, to powie Ci na pewno parę uspokajających słów.

rozmawialismy o tym, wiele wiele razy
i mowi mi on wiele kojacych slow, w ktore wierze i wiem, ze w tej kwestii by mnie nie oklamal nigdy
problem tylko taki, ze MIMO TO mam jakis opor by mu calkowicie, w 10000% zaufac
a dodatkowo czasami zrobi cos glupiego, nie myslac wczesniej w ogole - jestem jego pierwsza dziewczyna na powaznie, dlatego wszystkiego sie jeszcze "uczy"

prosil mnie, zebym byla bardziej wyrozumiała etc. obiecalam, ze taka bede
ale jestem perfekcjonistka i dla mnie wszystko musi byc zawsze idalne, wspaniale, dopiete na ostatni guzik, bez zadnych niedomowien i malych problemow czy sprzeczek - a tak sie nie da

boje sie, ze przez takie moje problematyczne podejscie to wszystko sie rozpadnie...

moni 

Wysłany: Pon 07 Wrz, 2009 15:57 

stotka napisał/a:
boje sie, ze przez takie moje problematyczne podejscie to wszystko sie rozpadnie...

Kobito, to zrób coś z sobą.
stotka napisał/a:
problem tylko taki, ze MIMO TO mam jakis opor by mu calkowicie, w 10000% zaufac

To nie jest problem, brak tych procentów. Nikomu nie ufa się całkowicie, człowiek jest tylko człowiekiem, popełnia błędy, zachowuje się w sposób, którego sam nie rozumie, działa pod wpływem emocji itp.
Może spójrz na swojego partnera jak na człowieka, który Cię kocha i nie chce skrzywdzić. Teraz, w tym czasie.
Wspólczuję Ci tego perfekcjonizmu, bo to z niego(między innymi) biorą się twoje problemy z zaufaniem.

"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."

Odpowiedz do tematu