Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

zbieranie psich kup

Poprzedni temat «» Następny temat
zbieranie psich kup
Autor Wiadomość
heidhr 

Wysłany: Sro 29 Sie, 2007 22:37 zbieranie psich kup

zbieracie?
ja dziś kupiłam cupo-zbierak ;)
i pierwsze "podejście" nieudane...
będę ćwiczyć :P

Juliette 

Wysłany: Sro 29 Sie, 2007 22:38 

heidhr napisał/a:
ja dziś kupiłam cupo-zbierak ;)

No i plus dla ciebie za to. Nie mam psa jeszcze ale jakbym osobiście miała to bym na pewno zbierała.
" Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".

heidhr 

Wysłany: Sro 29 Sie, 2007 22:39 

"u mnie" w parku chyba tylko jeden pan zbiera... :roll:
ja będę druga, jak opanuję tę trudną sztukę ;)
jestem ciekawa, jak z innymi dziewczynami.

Aguu 

Wysłany: Sro 29 Sie, 2007 22:44 

U nas to istna zmora..
Nie da się przejść spokojnie po chodniku, bo co kawałek mina :?
Poza tym śmierdzi nieprzeciętnie...

Sprzątanie po swoim pasiaku powinno byc obowiązkiem..
A nie, że idzie pańcia z pieskiem na kupkę na chodnik, piesek się skupka na środku, pańcia pieska poklepie "dooobra psina" i nic wiecej ją nie interesi :evil:

Aha zapomniałam :P - piesa nie mam, ale z powyższej wypowiedzi jasno wynika chyba, że bym sprzątała.

Sonia 

Wysłany: Sro 29 Sie, 2007 22:48 

ja tez mam kupo-zbierak :-) sprawuje sie swietnie :-)
ale z tego co widze, to na allegro nie ma juz takich kupo-zbieraczy jak ja mam... :P

heidhr 

Wysłany: Sro 29 Sie, 2007 22:50 

Aguu, nie no, mój pies na chodnik nie robi w żyyyciu, umarłabym ze wstydu wtedy....... ja będę w parku sprzątać ;)
Sonia, a jaki masz? bo ja mam ferplasta... i nie wiem, czy one są w jakichś rozmiarach? bo w sklepie był właśnie feplastowy i jakiś polski ale w tym samym rozmiarze. a ja mam dużego psa, a jak duży pies to... :roll: i nie wiem, czy zbierak nie za mały ;)

Aguu 

Wysłany: Sro 29 Sie, 2007 22:53 

heidhr napisał/a:
Aguu, nie no, mój pies na chodnik nie robi w żyyyciu, umarłabym ze wstydu wtedy....... ja będę w parku sprzątać ;)

szkoda, że te wypacykowanie pańcie nie mają takiego poczucia wstydu..
kiedyś jak mnie poniesie fantazja ułańska to podejdę i dobitnie aczkolwiek uprzejmie wyłożę pańci co o niej myślę...

Sonia 

Wysłany: Sro 29 Sie, 2007 22:53 

heidhr, ja też mam dużego psa... A zbieracz mam o taki: http://www.canisfortuna.i...&psz=15789&pcz=
swietnie sie sprawuje :-)

Juliette 

Wysłany: Sro 29 Sie, 2007 22:55 

Ja widziałam łopatki takie zwykłe i woreczki foliowe...
A takie urządzenie po każdym użyciu się myje pewnie w domu nie ?
" Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".

ann86 

Wysłany: Sro 29 Sie, 2007 23:20 

heidhr napisał/a:
zbieracie?
ja dziś kupiłam cupo-zbierak

Zbieramy !
Ja nie kupowałam cudo-zbieraka ;) jak zapłaciłam podatek za psiaka dostałam taki zbierak w prezencie :)

Pozdrawiam Cię Gość

heidhr 

Wysłany: Czw 30 Sie, 2007 00:03 

Sonia, to ty masz fajniejszy niż ja, ja mam taki http://www.zoolandia.pl/s...y,,ferplast.jpg ... ale mam nadzieję że i nim nauczę się posługiwać ;) jest o tyle praktyczniejszy że do większej kieszeni się zmieści. będę się tym pocieszać ;)
Juliette, na te zbieraki zakłada się torebki foliowe, zdejmuje z zawartością i do kosza, zbieracz jest czyściutki :)
ann86, widać twoja dzielnica dba o czystość, moja poprzestała na zamontowaniu "specjalnego" kosza na psie odchody. niczym się on nie różni od innych, więc nie wiem, po co ten wydatek. i myślę, że ze względu na brak zbieracza wielu właścicieli nie sprząta po swoich czworonogach... kocham mojego psa, ale jego kupę niechętnie wzięłabym w rękę, szczerze mówiąc ;)

i tak uważam, że najlepiej jest w paryżu - chodzą pracownicy ze służb oczysczania miasta z czymś na plecach, co wygląda trochę jak odkurzacz i "wciągają" rurami psie kupy. jest czysto, ludzie mają pracę, wiadomo na co idą podatki za psa, a właściciele nie muszą się głowić jak te kupy sprzątać...!

ann86 

Wysłany: Czw 30 Sie, 2007 00:20 

heidhr napisał/a:
i tak uważam, że najlepiej jest w paryżu - chodzą pracownicy ze służb oczysczania miasta z czymś na plecach, co wygląda trochę jak odkurzacz i "wciągają" rurami psie kupy. jest czysto, ludzie mają pracę, wiadomo na co idą podatki za psa, a właściciele nie muszą się głowić jak te kupy sprzątać...!

I to by było najrozsądniejsze !
heidhr napisał/a:
ann86, widać twoja dzielnica dba o czystość,

Moje miasto :) KAŻDY kto zapłaci podatek za psa otrzyma zbieraczkę :) mam podobną do Twojej heidhr, tylko kolorem się różni moja jest pomarańczowa :D

Pozdrawiam Cię Gość

Verena 

Wysłany: Czw 30 Sie, 2007 00:28 

Super, że sprzątacie po psach. U mnie w mieście nie widziałam nikogo, żeby to robił....
Ten pomysł ze zbieraczką "za podatek" jest niezły, mogłoby na to więcej miast wpaść. Hmm... u mnie na razie dostalismy kosze do segregowania odpadów (my w domu segregujemy twardo :mrgreen: ), może więc ktoś pójdzie tym tropem i wpadnie na zbieraczki psich kupek....

Wietrzenie szafy ;)

Sklepik wika.net.pl - dzieciowe różności

ann86 

Wysłany: Czw 30 Sie, 2007 00:34 

Verena napisał/a:
Super, że sprzątacie po psach.
Verena napisał/a:
dostalismy kosze do segregowania odpadów (my w domu segregujemy twardo :mrgreen: )

Ta, co z tego jak niektórzy ludzie to kretyni !
Wczoraj normalnie się załamałam .. wyrzucam szkło do pojemnika na szkoła a tam PLASTIK ... w pierwszej chwili pomyślałam ,że to ja się pomyliłam ,ale spr. napis SZKŁO i jeszcze rysunek co wrzucamy ,a co nie ! A ile w plastiku było makulatury...
To się normalnie w głowie nie mieści.
I jak tu żyć ekologicznie ?

Pozdrawiam Cię Gość

Zoe 

Wysłany: Czw 30 Sie, 2007 02:01 

ann86 napisał/a:
Verena napisał/a:
Super, że sprzątacie po psach.
Verena napisał/a:
dostalismy kosze do segregowania odpadów (my w domu segregujemy twardo :mrgreen: )

Ta, co z tego jak niektórzy ludzie to kretyni !
Wczoraj normalnie się załamałam .. wyrzucam szkło do pojemnika na szkoła a tam PLASTIK ... w pierwszej chwili pomyślałam ,że to ja się pomyliłam ,ale spr. napis SZKŁO i jeszcze rysunek co wrzucamy ,a co nie ! A ile w plastiku było makulatury...
To się normalnie w głowie nie mieści.
I jak tu żyć ekologicznie ?

a wiesz bejbe ze i tak po te odpady przyjezdza jeden samochod i zabiera wszytkie razem?
mieszajac ze soba?
a nawt ejsli maja rozne auta - w zyciu nie widzialam, to i tak
potem ludzie na tasmie je segreguja.
tak to dziala, wiec nie goraczkuj sie zanadto
zaufanie ze ludzie dobrze wyrzuca dobrze i przetworzenie wszytkiego jak leci byloby mocno nierozwazne

Odpowiedz do tematu