No i plus dla ciebie za to. Nie mam psa jeszcze ale jakbym osobiście miała to bym na pewno zbierała.
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
U nas to istna zmora..
Nie da się przejść spokojnie po chodniku, bo co kawałek mina
Poza tym śmierdzi nieprzeciętnie...
Sprzątanie po swoim pasiaku powinno byc obowiązkiem..
A nie, że idzie pańcia z pieskiem na kupkę na chodnik, piesek się skupka na środku, pańcia pieska poklepie "dooobra psina" i nic wiecej ją nie interesi
Aha zapomniałam - piesa nie mam, ale z powyższej wypowiedzi jasno wynika chyba, że bym sprzątała.
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro 29 Sie, 2007 22:50
Aguu, nie no, mój pies na chodnik nie robi w żyyyciu, umarłabym ze wstydu wtedy....... ja będę w parku sprzątać Sonia, a jaki masz? bo ja mam ferplasta... i nie wiem, czy one są w jakichś rozmiarach? bo w sklepie był właśnie feplastowy i jakiś polski ale w tym samym rozmiarze. a ja mam dużego psa, a jak duży pies to... i nie wiem, czy zbierak nie za mały
Aguu, nie no, mój pies na chodnik nie robi w żyyyciu, umarłabym ze wstydu wtedy....... ja będę w parku sprzątać
szkoda, że te wypacykowanie pańcie nie mają takiego poczucia wstydu..
kiedyś jak mnie poniesie fantazja ułańska to podejdę i dobitnie aczkolwiek uprzejmie wyłożę pańci co o niej myślę...
Ja widziałam łopatki takie zwykłe i woreczki foliowe...
A takie urządzenie po każdym użyciu się myje pewnie w domu nie ?
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw 30 Sie, 2007 00:03
Sonia, to ty masz fajniejszy niż ja, ja mam taki http://www.zoolandia.pl/s...y,,ferplast.jpg ... ale mam nadzieję że i nim nauczę się posługiwać jest o tyle praktyczniejszy że do większej kieszeni się zmieści. będę się tym pocieszać Juliette, na te zbieraki zakłada się torebki foliowe, zdejmuje z zawartością i do kosza, zbieracz jest czyściutki ann86, widać twoja dzielnica dba o czystość, moja poprzestała na zamontowaniu "specjalnego" kosza na psie odchody. niczym się on nie różni od innych, więc nie wiem, po co ten wydatek. i myślę, że ze względu na brak zbieracza wielu właścicieli nie sprząta po swoich czworonogach... kocham mojego psa, ale jego kupę niechętnie wzięłabym w rękę, szczerze mówiąc
i tak uważam, że najlepiej jest w paryżu - chodzą pracownicy ze służb oczysczania miasta z czymś na plecach, co wygląda trochę jak odkurzacz i "wciągają" rurami psie kupy. jest czysto, ludzie mają pracę, wiadomo na co idą podatki za psa, a właściciele nie muszą się głowić jak te kupy sprzątać...!
Wysłany: Czw 30 Sie, 2007 00:20
heidhr napisał/a:
i tak uważam, że najlepiej jest w paryżu - chodzą pracownicy ze służb oczysczania miasta z czymś na plecach, co wygląda trochę jak odkurzacz i "wciągają" rurami psie kupy. jest czysto, ludzie mają pracę, wiadomo na co idą podatki za psa, a właściciele nie muszą się głowić jak te kupy sprzątać...!
I to by było najrozsądniejsze !
heidhr napisał/a:
ann86, widać twoja dzielnica dba o czystość,
Moje miasto KAŻDY kto zapłaci podatek za psa otrzyma zbieraczkę mam podobną do Twojej heidhr, tylko kolorem się różni moja jest pomarańczowa
Super, że sprzątacie po psach. U mnie w mieście nie widziałam nikogo, żeby to robił....
Ten pomysł ze zbieraczką "za podatek" jest niezły, mogłoby na to więcej miast wpaść. Hmm... u mnie na razie dostalismy kosze do segregowania odpadów (my w domu segregujemy twardo ), może więc ktoś pójdzie tym tropem i wpadnie na zbieraczki psich kupek....
Wysłany: Czw 30 Sie, 2007 00:34
Verena napisał/a:
Super, że sprzątacie po psach.
Verena napisał/a:
dostalismy kosze do segregowania odpadów (my w domu segregujemy twardo )
Ta, co z tego jak niektórzy ludzie to kretyni !
Wczoraj normalnie się załamałam .. wyrzucam szkło do pojemnika na szkoła a tam PLASTIK ... w pierwszej chwili pomyślałam ,że to ja się pomyliłam ,ale spr. napis SZKŁO i jeszcze rysunek co wrzucamy ,a co nie ! A ile w plastiku było makulatury...
To się normalnie w głowie nie mieści.
I jak tu żyć ekologicznie ?
dostalismy kosze do segregowania odpadów (my w domu segregujemy twardo )
Ta, co z tego jak niektórzy ludzie to kretyni !
Wczoraj normalnie się załamałam .. wyrzucam szkło do pojemnika na szkoła a tam PLASTIK ... w pierwszej chwili pomyślałam ,że to ja się pomyliłam ,ale spr. napis SZKŁO i jeszcze rysunek co wrzucamy ,a co nie ! A ile w plastiku było makulatury...
To się normalnie w głowie nie mieści.
I jak tu żyć ekologicznie ?
a wiesz bejbe ze i tak po te odpady przyjezdza jeden samochod i zabiera wszytkie razem?
mieszajac ze soba?
a nawt ejsli maja rozne auta - w zyciu nie widzialam, to i tak
potem ludzie na tasmie je segreguja.
tak to dziala, wiec nie goraczkuj sie zanadto
zaufanie ze ludzie dobrze wyrzuca dobrze i przetworzenie wszytkiego jak leci byloby mocno nierozwazne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum