Dziewczyny, wczoraj rano pozbawiono mnie ósemki. powoli wyrastała, jednak narastała korzeniami na siódemkę i zrobił się stan zapalny więc musiałam wyciąć. Nie założono mi szwów. dziś zrobił mi się ogromny skrzep na ranie (przez to cały czas mnie mdli). czytam w necie, że to dobrze i pod żadnym pozorem nie powinnam się go pozbywać. dobrze unikać jakiegokolwiek płukania żeby się nie oderwał. Możecie mi powiedzieć jakie zalecenia Wam dawał lekarz po takim zabiegu? bo mój był mało rozmowny, przepisał antybiotyk i ketonal (chociaż póki co wzięłam go raz jak znieczulenie puszczało, a teraz wystarcza ibuprom max). może chociaż szałwią lekko przepłukać paszczę?
_________________ i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz
Absolutnie nie plukaj tego skrzepu! Przez pare dni niczym! Jesli Ci wypadnie bedziesz miala problem, bo moze Ci sie zrobic tzw. suchy zębodół.
Ketonalu w miarę możliwości też nie bierz, chyba że naprawdę umierasz.
Ja miałam wyrywaną ósemkę w marcu i też miałam stan zapalny. Nie zazdroszczę. Ja przez 3 dni leżałam w łóżku i płakałam z bólu, ale moj dentysta powiedział, że nie przepiszę mi ketonalu, bo nie chce lamac mi serca
Rob sobie jak najwiecej okładow z lodu. Nawet caly dzien. To bardzo pomaga! No i badz cierpliwa. Przejdzie.
_________________ What would you do if you were not afraid?
dzięki amisu, każde dobre słowo się teraz liczy
póki co ból jest znośny, ketonal tylko wczoraj, teraz nie boli już tak bardzo tylko ten czop cały czas mnie drażni. mdli mnie od niego, bo to taki kołtun nieprzyjemny w paszczy. ale jeśli tak ma być lepiej to cierpię i nie kombinuję.
_________________ i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz
Ten czop musi sam odpasc, jak juz sie wszystko pod nim zagoi. To nie powinno dlugo potrwac. Ale rozumiem Cie, bo ja nie moge nawet 20 minut z wacikiem w ustach wytrzymac, bo od razu mam odruch wymiotny. Trzymaj sie tam!
_________________ What would you do if you were not afraid?
Malgosiaa [Usunięty]
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 13:37
Hej dziewczyny!
Stoję przed problemem wybielenia zębów. Czytałam różne wątki na forach o wybielaniu jednak ciężko jest mi się zdecydować na konkretny produkt. Zastanawiam się nad tym, co myślicie?
http://www.centrumbieli.p...tal_astringent?
Magribi, gdzie takowe można kupić i jakie są koszty?
Moim ogromnym problemem jest picie kawy... pije około 4 dziennie. Nie dlatego bo muszę lecz dlatego bo.. UWIELBIAM! I potrafię jedną wypić a kolejną od razu zrobić..
Ja kupuję w super pharm, ale myślę że w każdej aptece są. Biała perła to system do wybielania kosztuje ok 50 zł, blanx jest pastą normalnie kosztuje chyba ok 30 ale nie zdarzyło mi się właściwie za tą cenę kupować, w super pharm często jest w promocji po 19. Nie wiem czy blanx nie jest skuteczniejsza od Perły.
Wysłany: Sro 13 Kwi, 2011 18:37
Dziewczyny mam problem. Od wczorajszego wieczora boli szczęka...cała prawa strona...u góry i na dole. Mój facet uparcie twierdzi że to ząb. Tylko że ja nie czuje bólu konkretnie jednego zęba...boli mnie szczęka i co chwile czuje takie ukłucia w zębach...raz górnych raz dolnych. Zaglądałam w paszcze i zauważyłam jedną malutką kropeczke na górnym zębie..No ale przecież od takiego czegoś by mnie tak nie bolało. Stukałam w każdego zęba po kolei...żaden nie reaguje jakimś większym bólem. Moja mama twierdzi, że mnie przewiało. Pomóżcie
Wiek: 23 Dołączyła: 06 Lut 2009 Posty: 362 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 13 Kwi, 2011 20:48
architektin, ja miałam tak kiedyś od zęba, też stukałam łyżeczką we wszystkie po kolei, a żaden nie reagował. Ćmiło mnie niemiłosiernie, okazało się, że miałam stan zapalny przy korzeniu i ból promieniował na całą szczękę. Ja bym zaczęła od wizyty u stomatologa. Możesz spróbować wziąć jakiś NLPZ i zobaczyć, czy pomoże...
architektin, a jakieś ósemki nie dają znać o sobie?
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum