Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

zielony jestem, nie wiem po kim to mam..

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Guzik
Czw 24 Mar, 2011 10:41
zielony jestem, nie wiem po kim to mam..
Autor Wiadomość
Wrażliwy_człek
[Usunięty]

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 13:23 zielony jestem, nie wiem po kim to mam..

witam wszystkich was tutaj serdecznie, jestem tu nowy .. i od razu przejdę do sedna..
mianowicie, ludzie, przyznam się bez bicia - jestem prawiczkiem , poprostu wstyd sie przyznać, ale nie odbyłem jeszcze stusunku z rzadną kobietą, dlatego o wielu rzeczach nie mam jeszcze pojęcie, chociaz wiele już słyszałem czy czytałem itd, ponieważ dzisiaj świadomośc społeczna jest większa niz kiedyś. Pomimo to ja poprostu najogólniej powiem" nie wiem co i jak" , moje pytanie wydawać się mogoą absurdalne, śmieszne, i na poziomie przedszkolaka, ale naprawde mi na nich zależy, więc licze na to że ktoś z Was mi tutaj na swoj sposob pomoże.
1-Przede wszystkim, jak to jest z tym zaufaniem, załóżmy że poznaje dziewczynę i chcemy się kochać, jak mam wierzyć że jest zdrowa , gro ludzi uprawia sex nie wiele się znając/ mówie o takim bez gumki bo to jest prawdziwy sex/, i są wyluzowani, nikt nie myśli że sie nabawi zapalenia wątroby czy hiva itd.. może się myle ... czy wziąć za ręke dziewczyne i iść do lekarza, a jeśli już to do jakiego, czy jest ktoś kto poinstruuje "co i jak" żeby było bezpiecznie i zdrowo?
2-jaki rodzaj antykoncepcji jest najlepszy i najbardziej pewny słyszałem że tabletki
3-czy sex z prezerwatywą może utrudniać wzwód?
4-jak przełamać strach przed pierwszym razem , atakują mnie setki myśli że zawiode, że mi nie wyjdzie, że nie osiągne orgazmu bądź erekcji, jest kłębkiem nerwów..

Zielona 

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 13:29 

Poczytaj forum zamiast zakladac od razu nowy temat, do tego tytul dales nic nie mopwiacy, przeczytaj wiec takze regulamin. Znajdziesz odpowiedzi na wiele swoich watpliwosci, ale musisz poszukac troche sam.

Justyce 

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 13:31 

1. Z zaufaniem to jest indywidualnie, jak poznasz pannę, to będziesz już wiedział, co i jak i w jakim stopniu można zaufać. Pamiętaj, że seks w prezerwatywie nie chroni w 100% przed zakażeniem wirusem HIV.
2. Fakt, tabletki (w ogóle antykoncepcja hormonalna, więc i zastrzyki, plastry i pierścień) mają bardzo wysoką skuteczność, ale prawidłowo założona i stosowana prezerwatywa też jest bardzo skuteczna.
3. Jeśli prezerwatywa jest za ciasna, to może być problem.
4. Eeeee tam. Zrelaksuj się 8) . Pierwszy raz to zawsze większa beka niż wspaniały seks.
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

Finka 

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 13:33 

Wrażliwy_człek, wyluzuj :wink: to, że jestes prawiczkiem, nie jest powodem do wstydu..

co do zdrowia to bzdurą jest to że
Wrażliwy_człek napisał/a:
bez gumki bo to jest prawdziwy sex

bo w gumce seks nie jest mniej prawdziwy. Jeżeli chcesz się kochac z kobietą, o której nic nie wiesz, to bez gumki się nie obejdzie.. poza tym to raczej jedyna metoda anty dla ludzi zmieniających często partnerów. Jesli poznasz kiedys kobietę z która się związesz to nie będziesz jej musiał za ręke prowadzic do lekarza, bo ona swą przeszłosc seksualną będzie znala i jesli będzie chciała się przebadac to sama to zrobi ..
dodam że Hivem i wzw można zarazic sie nie tylko przez kontakty seksualne więc równie dobrze Ty możesz byc nosicielem wirusa..

poza tym jesli ktos z obcą osobą uprawia seks bez zabezpieczenia nie jest wyluzowany a nieodpowiedzialny .. :roll:

2. tak, tabletki maja najwyższa skutecznosc antykoncepcyjną

3. czasem prezerwatywa utrudnia wzwód, ale bez przesady - nie jest to norma. wiekszą rolę odgrywa tu stres i "strach" że opadnie, taka prawda

4. w-y-l-u-z-u-j :wink: to nie jest wyścig czy trening sprawności tylko chwila intymności, zobaczysz, że wszystko będzie ok i sam będziesz się zastanawiac czego do cholery tak się obawiałes :P
a w ogóle to odrobina instynktu zwierzecego w każdym z nas tez robi swoje :mrgreen:

Wrażliwy_człek
[Usunięty]

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 13:56 

dzięki za te odpowiedzi, faktycznie z tym "instynktem zwierzęcym" chyba będzie najlepiej bez wszystkich tych ceregieli. I faktycznie dopóki sam na własnej skórze tego nie poczuje jak to jest to będe miał 100 różnych głupich pytań, właśnie przez to że się denerwuje, bo zbyt wiele negatywnych scenariuszy pisze.
A czy można stosować taką antykoncepcje , że tylko tabletki PO??? czy ludzie tak robią?

Lady Makbet 

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 13:58 

"Tabletki po" nie są metodą antykoncepcyjną.

Ann Nicole
[Usunięty]

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 13:58 

faktycznie z tym "instynktem zwierzęcym" chyba będzie najlepiej bez wszystkich tych ceregieli.

tylko się nie zapędź z tym zwierzęcym instynktem, bo możesz jakąś kobietę niechcący unieszczęśliwić na całe życie ;)
Cytat:
A czy można stosować taką antykoncepcje , że tylko tabletki PO??? czy ludzie tak robią?

robią, ale to jest "awaryjna" antykoncepcja, kiedy np pęknie prezerwatywa. bo chyba to jest jakaś tam ingerencja w organizm itp..

Finka 

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 14:04 

A czy można stosować taką antykoncepcje , że tylko tabletki PO???

:shock: :shock: :shock:

a wiesz w ogole co to sa tabletki PO i jaki jest ich mechanizm działania?
może tak jak radziła Zielona, poczytaj troche forum :roll:

chyba, że powiesz dziewczynie "ej, kochajmy się bez gumki bo tylko wtedy jest prawdziwy seks, a potem zażyjesz se tabletke PO i po sprawie" :shock:

[ Dodano: Pon 22 Gru, 2008 14:05 ]
poza tym antykoncepcja to nie tylko sprawa kobiety, ale obojga partnerów, warto o tym pamiętac :roll:

Ann Nicole
[Usunięty]

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 14:06 

Finka napisał/a:
chyba, że powiesz dziewczynie "ej, kochajmy się bez gumki bo tylko wtedy jest prawdziwy seks, a potem zażyjesz se tabletke PO i po sprawie" :shock:

nie mów tak, bo jeszcze pomyśli, ze to dobrze i faktycznie tak zrobi :lol:

misiakowa
[Usunięty]

Wysłany: Wto 23 Gru, 2008 00:57 

Wrażliwy_człek, to, że jesteś prawiczkiem, to nie żaden powód do wstydu. Znam kilku chłopaków, którzy jeszcze nie przeżyli swojego pierwszego razu i wcale się tego nie wstydzą.

1. Masz rację, że wiele osób korzysta z przygodnego seksu wcale nie myśląc o chorobach. Dlatego jednak na Twoim miejscu stosowałabym prezerwatywę, a później na dalszym etapie znajomości z dziewczyną dojdziesz do pewnego punktu i zaufania do niej.
2. Jest wiele metod antykoncepcji, które są bezpieczne, jednak należy pamiętać, że żadna nie daję 100% gwarancji nie zajścia w ciąże.
3. Może, jak będzie źle dobrana, ale z reguły standarowe rozmiary są bezproblemowe.
4. Przede wszystkim o tym nie myśl. Sex nie polega na tym, aby za każdym razem się sprawdzać w łóżku. Zdaję sobie sprawę z tego, że obawiasz się tego pierwszego razu, ale od czegoś trzeba zacząć. Z pierwszym razem wiążą się raczej zabawne przeżycia, choć nie u każdego.

Robią, niestety robią. Ale to nie jest dobry pomysł. Lepiej, aby para wybrała inną metodę antykoncepcji niż Postinor czy Escapelle. Zresztą wspólna wizyta u ginekologa może wiele wyjaśnić :)

Didoczek 

Wysłany: Wto 23 Gru, 2008 08:25 

Finka, wyluzuj. W pierwszym poście stoi jak byk, że chłopak chce się czegoś dowiedzieć. Jeśli nie chce Ci się odpisywać na jego posty to się po prostu wstrzymaj.
Finka napisał/a:
poza tym antykoncepcja to nie tylko sprawa kobiety, ale obojga partnerów, warto o tym pamiętac

Właśnie o tym pamięta dlatego pyta.....

Wrażliwy_człek, dziewczyny Ci już dużo wyjaśniły. Dodatkowo rzuciły paroma nazwami, teraz zapraszamy do szukajki żeby poczytać więcej na temat tych rzeczy - nasze forum już sie sporo rozrosło więc na pewno znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.
Gdyby jeszcze Cie coś nurtowało - pytaj :)

nie kocha sie za coś lecz pomimo

Wrażliwy_człek
[Usunięty]

Wysłany: Wto 23 Gru, 2008 11:13 

dzięki wam za te posty troche mi wyjaśniły. Mój problem generalnie polega na tym że "dobieram sobie do głowy" i z tąd sie rodzą takie frustracje. Przyznam się wam do coś czego żałuje , kiedyś byłem u sexuologa i za takie i podobne pytania w realu zapłaciłem 100 złotych, wizyta trwała może z godzine, poprostu strach jakis frajerów robią z ludzi, owszem facet wytłumaczył mi to i owo w fajny sposób, ale ja ciągle czułem niedyt wiadomości, dlatego tutaj zawitałem ŻAŁUJĘ że tak późno...

Mario
[Usunięty]

Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 07:26 

Nie łam się wrażliwy - jestem rok młodszy i tak samo - męska dziewica :( Też kłębi mi się w głowie milion pytań - boję się po prostu, aby nie zawieść partnerki (inna sprawa, że żadnej nie mam i dodatkowo mam pewien problem - stulejka - ta forma najmniej poważna - między "3", a "4", ale jednak :? powoli dojrzewam do decyzji, aby udać się tam, gdzie trzeba...)

Cieszę się, że znalazłem to forum - o wielu rzeczach się nie mówi, wielu boi, a tu nie ma tematów tabu :) Już znalazłem odpowiedzi na część pytań, na inne jeszcze poszukam, a jak nie znajdę, to zadam i jestem pewny, że znajdę tu pomoc. Dodatkowo fajnie, że jest sporo dziewczyn - można obczaić jak to wygląda od ich strony :)

Witam i pozdro :)

Konrad 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 15:34 

Mario napisał/a:
męska dziewica

To się prawiczek nazywa.

dina delusi 

Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 15:46 

nie wierzę, że tego nie wiedział :wink:

Odpowiedz do tematu