Hej ludzie pomóżcie mi proszę...
Mam taką sytuację:
Brałam ciągle tabletki yasmin, wczoraj powinnam wziąć tabletkę po 7-dniowej przerwie no i wzięłam tylko z innej firmy. A dowiedziałam się, że te, które chciałam teraz brać są beznadziejne i w ogóle średnio skuteczne... No ale wzięłam wczoraj pierwszą tabletkę i teraz nie wiem co mam robić. Powiedzcie czy mogę wziąć dziś tabletkę yasmin czy powinnam dokończyć tamto opakowanie...?
Witam. Chciałabym się dowiedzieć jakie skutki uboczne mogą wywołać tabletki przy zmianie z mocniejszych na słabsze? Może już gdzieś było to napisane, więc jeśli ktoś mógłby podać link... Bo ja szukałam ale nie znalazłam byłabym wdzięczna. Z góry dzięki
yessa, Mogą ustąpić bóle głowy, które były powodowane za wysoką ilością hormonów. Wystąpić mogą natomiast dodatkowe krwawienia, które będą skutkiem za niskiej ilości hormonów. Ale to są tendencje na dalsze cykle i oczywiście nic na 100%.
A przez pierwsze 3 cykle to i tak hulaj dusza, wszystkie skutki wypisane w ulotce albo żaden z nich.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
susenna [Usunięty]
Wysłany: Wto 02 Mar, 2010 10:13
zmieniam tabletki z Microgynonu na Mercilon. Wychodząc od lekarza pytałam, jak zmienić - położna powiedziała, że normalnie zrobić 7 dni przerwy i potem mercilon, ale teraz widzę, że mercilon jest słabszy od microgynonu więc nie powinnam robić przerwy - no ale stało się. Jak myślicie, czy lepiej jeszcze przez 1 cykl przyjmować microgynon - został mi jeden blister, czy jednak zmienić na mercilon już teraz?
robię normalnie 7-dniową przerwę i biorę nowe tabletki
Tak jest.
Wysłany: Wto 16 Mar, 2010 17:52
Witam,
mam pytanie. Otóż brałam przez 1.5 roku tabletki Rigevidon, a ostatnio ginekolog przepisał mi Yasmin. Nie jestem pewna jak powinnam go stosować, tzn. czy tak jak zalecił lekarz- pierwszego dnia miesiączki czy może tak jak jest w ulotce- po 7- dniowej przerwie?
Bardzo proszę o szybką odpowiedź
pozdrawiam!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum