dziękuję serdecznie za pomoc
cieszę się, że mogą nie zaniknąć miesiaczki - na początku pewnie bym szalała z niepewności, a tak zawsze jest nadzieja, że widomy znak braku ciąży będzie
łoho, faktycznie kopalnia wiedzy
magda5555555 [Usunięty]
Wysłany: Wto 17 Cze, 2008 19:21
ja bulam dzis u ginekologa i zaprpopnowala mi mirene a nie rodzilam jeszcze i chyba sie zdecyduje
[ Dodano: Wto 17 Cze, 2008 20:22 ]
co o tym myslecie ? ma to jakas nierodka z forum?
Stokrotka28 [Usunięty]
Wysłany: Pią 20 Cze, 2008 19:36
Witajcie.
Od prawie 2 lat biorę cilest i wszystko byłoby dobrze gdyby nie spadek libido. Zastanawiałam się nad zmianą metody anty i dlatego mam pytanko. Czy któraś z was które macie mirenę zauważyłyście zmianę popędu i ile mirena kosztuje? Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Mirena tez moze powodowac spadek libido. Wszystko to indywidualna reakcja organizmu, tak jak przy tabletkach.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Wiedziemka [Usunięty]
Wysłany: Pon 30 Cze, 2008 12:34
mam Mirenę i libido mi skoczyło w górę, ale Pati ma rację, nawet na ulotce jest, ze libido może się zmniejszyć, ale według mojego lekarza nie ma sie czym martwić, bo wszystko sie normuje po najdalej kilku miesiącach stosowania
szafir [Usunięty]
Wysłany: Wto 28 Paź, 2008 17:27
z novynette na yasminelle
hej dziewczyny. pomożcie.
lekarz zmienił mi tabletki z novynette na yasminelle. poczatkowo nie mialam robic 7 dniowej przerwy po zażyciu ostatniej tab. novynette, tylko zażyc pierwsza yasminelle w pierwszy dzień pojawienia się krwawienia z odstawienia. wszystko byloby w porządku, dgyby nie to, że miałam 2 tygodnie temu krioterapię i obecnie plamię i boli mnie podbrzusze tak jak przy miesiączce. trudno byloby okreslic mi pierwszy dzień krwawienia, więc lekarz postanowil nie robic zadnej przerwy i dzis wzięlam pierwsza tabletke yasminelle. problem jest taki, ze ja juz czuje zbliżajacy sie okres. bola mnie piersi i brzuch, nie wiem, czy jednak nie powinnam zrobić tej przerwy? czy slusznie wziełam ta pierwszą tabletke boję sie teraz, ze sobie nabroje w organizmie i wszystko sie rozreguluje....
Wszystko jest OK. Przy takiej zmianie wszystkie metody brania nowych pigułek są prawidłowe, czyli możesz wziąć od razu bez robienia przerwy, możesz wziąć pierwszego dnia krwawienia lub możesz wziąć po przerwie tak jakbyś brała stare pigułki.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
w przypadku zmiany tabletek o takim samym stezeniu estrogenu mozna spokojnie zrobic 7 dniowa przerwe i bedzie ok
albo nie robic przerwy, alebo gdy wystapi krwawienie
Wiecie, to miał być dowcip sytuacyjny/niepotrzebne się czepianie ale nie spojrzałam na datę posta
Przepraszam
Ale tak, chodziło mi o przejście z np. 0,02 ee na 0,02 (np. mercilon na yasminelle).
Wysłany: Pon 16 Mar, 2009 18:29
a zmiana pory dnia przyjmowania, np. wieczor na rano? wlasnie chcialabym to zrobic ale nie jestem pewna jak..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum