Nie trzeba było zakładać nowego tematu- jest już taki: http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=639 (może moderatorki mogą podpiąć tam ten temat?) Z mocniejszych na słabsze najlepiej w Twojej sytuacji by było brać bez przerwy. Jeśli miałaś plamienia ciągle, możesz nie uchwycić pierwszego dnia krwawienia z odstawienia.. Bierz w dniu, w którym krwawienie się nasili, ale ja na Twoim miejscu bym się dodatkowo zabezpieczała przez to opakowanie.
Dziękuję za odpowiedź
Zakładając, że przyjmę tabletkę w "intuicyjnym" pierwszym dniu krwawienia, to koniecznie zabezpieczać się przez całe opakowanie, czy przez pierwszy tydzień, dwa?
Ja bym nowe tabletki zaczęła normalnie 8 dnia przerwy i zabezpieczała się dodatkowo 7 dni, normalnie, tak jak zwykle gdy się zmienia z mocniejszych na słabsze i robi przerwę.
Jak się zmienia z mocniejszych na słabsze to nie robi sie przerwy albo bierze pierwszego dnia krwawienia. Jeśli trudno wyczuć kiedy sie rozpoczęło krwawienie- a już minął pierwszy dzień przerwy to gwoli przezorności można to traktować jako wzięcie tabletki 2 do 5 dnia cyklu - czyli w tym wypadku 7 dni dodatkowego zabezpieczenia.
[ Dodano: Sro 18 Lis, 2009 00:32 ]
Czyli de facto najlepiej wziąć już teraz - zmieni Ci się dzień rozpoczęcia opakowania - ale chyba na tyle długo nie brałaś tabletek, by była to jakaś wyrwa w przyzwyczajeniach.
_________________ CHLEBA I PRACY DLA WSZYSTKICH!!! SALAMI DLA WYBRANYCH!!!
W takim razie przepraszam, pisałam to w oparciu o ulotkę do Sylvie 20 i Microgynon21.
Przepraszam za wprowadzenie w błąd- nie było to celowe.
Wysłany: Czw 03 Gru, 2009 09:34
cześć dziewczyny , przeczytałam Wasze wypowiedzi i nadal nie mogę znaleźć odp na pytanie ,które mnie zastanawia .
Na dniach kończy mi się opakowanie tabletek Yasmin i po tym zmieniam metodę antykoncepcji na nuvaring. Rozmawiałam z ginekologiem i chciałabym się jedynie upewnić czy ktos był w podobnej sytuacji i czy tak rzeczywiście mozna i dalej to działa .
Nową metodę podobno można zacząć na 2 sposoby: dzień po wzięciu ostatniej tabletki lub po tygodniowej przerwie.
Bardziej odpowiada mi ta druga opcja czy któraś z dziewczyn była w takiej sytuacji i po przerwie z nową metodą jestem cały czas zabezpieczona na pewno?
Wysłany: Czw 03 Gru, 2009 09:57
p_k89 napisał/a:
czy tak rzeczywiście mozna i dalej to działa
tak, rzeczywiście tak można i dalej TO działa.
p_k89, rozumiem, że możesz mieć obawy, ale lekarz chyba wie co mówi, poza tym do NuvaRing dołączona jest ulotka, która zawiera kilka przydatnych informacji.
p_k89 napisał/a:
po przerwie z nową metodą jestem cały czas zabezpieczona na pewno?
tak, na pewno
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
p_k89 [Usunięty]
Wysłany: Czw 03 Gru, 2009 13:31
Karolina dziękuję za odpowiedź po prostu chciałam się upewnić , nie kupiłam jeszcze Nuvaring, więc drogą dedukcji ulotki nie czytałam ,bo mam wypisane 2 recepty plastry lub Nuvaring i to drugie bardziej mnie przekonuje najbardziej ze względu na znacznie mniejszą ilość hormonów.
tricolour
Wysłany: Wto 22 Gru, 2009 08:52
czesc wam
a co jeżeli przyjełam pierwszą tabletke 8 dnia? zmieniłam z Jeanine na Yasminelle które są słabsze.
Tabletki w ciągu 7 dniowej przerwy działaja pod warunkiem, że rozpoczniesz nowe opakowanie w 8 dniu. Przyjęłaś tabletkę w 8dniu, więc wszystko w porządku.
_________________ To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
tu masz pierwszą stronę tego tematu i jest napisane co robić przy zmianie mocniejszych na słabsze.
poniewaz mialas 7 dni przerwy, wg mnie powinnas sie zabezpieczac dodatkowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum