zmiana z mocniejszych na słabsze ( np z 0,03 EE na 0,02 EE):
- bez przerwy
- lub wziąc pierwsza pigulke w 1 dniu krwawienia
zmiana ze słabszych na mocniejsze (np z 0,02 EE na 0,03 EE):
- bez przerwy
- 1 dnia krwawienia
- po 7 dniowej przerwie
antykoncepcja bedzie zachowana
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Ostatnio zmieniony przez Justyce Wto 21 Kwi, 2009 16:18, w całości zmieniany 3 razy
w przypadku zmiany tabletek o takim samym stezeniu estrogenu mozna spokojnie zrobic 7 dniowa przerwe i bedzie ok
albo nie robic przerwy, alebo gdy wystapi krwawienie
Wiecie, to miał być dowcip sytuacyjny/niepotrzebne się czepianie ale nie spojrzałam na datę posta
Przepraszam
Ale tak, chodziło mi o przejście z np. 0,02 ee na 0,02 (np. mercilon na yasminelle).
Mam pytanie odnosnie zmiany tabletek. Caly czas bralam Regulon i wczoraj zgubilam listek gdzie mialam 3 ostatnie tabletki.. dzis poszlam do ginekolozki i przepisala mi inne tabletki - microgynon 21. Jak mam teraz je brac, bo dzis powinnam wziac jedna z tych 3 ktore zgubilam..wczesniej zadne nie zostaly pominiete.. wziac te 3 microgynonu i nie robic przerwy,czy tez poczekac do 1 dnia krwawienia i wziac 1? i czy bede zabezpieczona przez najblizsze dni?
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009 09:09
kropas napisał/a:
to ja polecam Cerazette!!
to miło z Twojej strony, ale każda kobieta, dziewczyna ma inny organizm i różnie toleruje różne pigułki. To, że są dobre dla Ciebie, nie znaczy, że będą dobre powiedzmy dla mnie, i że w ogóle będę mogła je przyjmować. Pigułki to nie cukierki, ich się nie bierze bo mi się podobają, bo moja mama/siostra/koleżanka przyjmuje. trzeba zrobić badania, skonsultować się z lekarzem, który je WYBIERZE i przepisze. Jeżeli chcesz coś polecić, to mamy temat o kosmetykach i czekoladzie.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum