Hej;)
zmieniam tabletki z cilestu na yasminelle. Tylko mam problem zostalo mi jeszcze 5 tabletek cilestu a potem? nie wiem czy zrobic 7 dniowa przerwe i zaczac brac yasminelle czy jak? .. W ulotce pisze :
" mozna rozpoczac przyjmowanie Yasminelle w dniu po zakonczeniu okresu bez tabletek poprzednego preparatu antykoncpcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego nie zawierającego substancji czynnych ) "
zabradzo nie wiem co to znaczy;p i czy cilest ma sub. czynne. czy mam robic ta przerwe czy nie?
Ostatnio zmieniony przez basiureczux Nie 12 Lip, 2009 12:19, w całości zmieniany 1 raz
Czy można zrobić odpisy recept pigułek? Mam receptę na 2op Novynette, ale nie wiem, czy one mi służą (wcześniej miałam inne, nie miałam na nich krwawienia jeszcze i nie wiem, czy będę miała mniej bolesne na nich), a szkoda mi 2op wywalać, gdybym jednak je musiała zmienić na inne. Czy można kupić tylko 1op a kiedy indziej drugie?
PS> Zupełnie nie wiem do którego tematu się podczepić
Wiek: 24 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 287 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 11 Lip, 2009 14:55
tak,można tak zrobić.
gdzieś tam na forum nawet widziałam problemy,jak kto ktoś zrobił odpis w danej aptece a potem się ocknął,że nie kupił tabletek i kicha,bo apteka do której ma odpis już zamknięta a pigułki po trzebne na już
Wysłany: Sob 11 Lip, 2009 15:21
niestety tak
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
wracajac do mojego tematu. Jezeli zrobię przerwę to co wtedy? bardzo mi zalezy zeby ta przerwa byla bo potem nastepna wypadnie mi akurat kiedy bede nad morzem ... ;/ ...w ulotce nie pisze o tym zeby nie robic przerw, ani nic lekarz nie mowil.. ?
Ostatnio zmieniony przez basiureczux Sob 11 Lip, 2009 18:56, w całości zmieniany 1 raz
basiureczux, zmieniasz z silniejszych na słabsze, przerwa jest tu przeciwwskazana, bo antykoncepcja może nie zostać zachowana. Pierwszą tabletkę yasminelle powinnaś przyjąć albo bez przerwy po Cileście albo pierwszego dnia krwawienia, nie ma innej opcji, chyba, ze chcesz się dodatkowo zabezpieczać.
basiureczux, masz dwie opcje albo bierzesz bez przerwy albo w pierwszym dniu krwawienia.
W przeciwnym razie nie będziesz zabezpieczona.
Finka pisałyśmy równocześnie
_________________ Love, love is a verb,
Love is a doing word,
Fearless on my breath
Gentle impulsion
shakes me, makes me lighter.
Fearless on my breath.
Ostatnio zmieniony przez cindy Sob 11 Lip, 2009 17:04, w całości zmieniany 2 razy
basiureczux [Usunięty]
Wysłany: Sob 11 Lip, 2009 17:02
dzięki za te info. ale powiedzcie mi gdyby nie internet.. to skąd moglabym otym wiedziec? bylam u dobrzego lekarza naprawdę ..
No więc tak. Krwaiwienie z odstawienia dostaje okolo 4/5 dnia przerwy to wtedy wezmę 1 pigulke yasminelle.. dobrze zrobię?
No i jeszcze chcialam sie spytac, bo biorę antybiotyk na stan zapalny ;/ NATAMYCYNA ( 25mg natamycyny + sub. pomoc) i czy po nim moje krwawienie z odstawienia bedzie normalne? bo boje se troche ze sie spozni albo wcale go nie będzie i co wtedy mam zrobic ?? . Doradźcie mi dziewczyny!
przecyztalam teraz ze..mozna wziac 1 pigulke kiedy się chce tylko nie po przerwie tylko w trakcie...
Ostatnio zmieniony przez basiureczux Sob 11 Lip, 2009 19:16, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum