Tydzień temu naskoczyłam jakoś krzywo nogą i zabolało mnie kolano.
czasem coś podobnego dzieje mi sie z kostka, zazwyczaj szybko przechodzi...
A to kolano nie chce.
Nie jest to jakiś straszliwy ból, ale jest...
Ja mam łóżko na antresoli, łażę codziennie po drabinie, chciałabym sie tego pozbyć.
Są jakieś maści?
jakimś bandażem to owijać?
nic mi nie spuchło, ani nic, to taki słaby tępy ból, czasem mi się noga sama ugnie jak wstanę szybko i o tym zapomnę.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Guzik, wybierz się do lekarza - skręcenia w stawie kolanowym to chyba najgorszy hardkor, jaki może się przydarzyć. Lepiej by było, żebyś zrobiła sobie prześwietlenie, badania, czy przypadkiem czegoś nie naderwałaś.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
cholera jasna :/
no mam nadzieję, ze to nic skomplikowanego, szczególnie, ze chyba nie załatwie tego w 3 dni?
potem jade na Mazury
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
no na razie chyba mnie czeka doraźne leczenie, kupie jutro taki stabilizator.
Matkokochano, zawsze mi się musi coś takiego głupiego stać
no wiem właśnie, dlatego chcę się tym zając, ale jedyny sensowny, znany mi ortopeda ma urlop, a sama wyjeżdżam.
bleh.
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 14:37
Właśnie- kolano nie jest ciepłe, ani nie przeskakuje? Masz ograniczony zakres ruchu? Jakieś krwiaki? Mi, przy uszkodzeniu torebki i więzadeł, wyskoczył twardy krwiak, a kolano było gorące i opuchnięte.
_________________ "Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami."
— Joseph Conrad
nie, ogólnie nic specjalnego się nie dzieje, lekko boli, szczególnie jeśli przechylam się na nodze na boki (np jak zaparłam się, zeby drzwi docisnąć), nie boli tez cały czas, tylko np. przy schodzeniu, a wchodzeniu juz nie.
i nie przeszkadza mi to ogólnie, tylko nie chce go nadwyrężyć za bardzo.
jak sie kawałek rowerem przejechałam, to nie bolało wcale.
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 14:45
Myślę, że stabilizator i jakiś żel/maść pomogą. Przy dłuższym stosowaniu, lepiej wybrać maść końską chłodzącą. Co do wizyty u ortopedy. Warto powalczyć o USG, jeżeli dalej będzie coś bolało. Lepiej widać na nim, w jakim stanie są więzadła.
_________________ "Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami."
— Joseph Conrad
Dokładnie, stabilizator to póki co doraźne rozwiązanie, do ortopedy koniecznie się przejdź, jak już będziesz mogła.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum